De Noordduinen.
De Noordduinen. ((Foto: Ronald van Wijk))

Ontdekkingstocht door herfstlandschap bij Den Helder

Wandeling door de Noordduinen

DEN HELDER - De herfst is een prachtig seizoen voor heerlijke wandelingen. Dinsdag 5 november om 9.30 uur kunnen liefhebbers samen met een gids van Landschap Noord-Holland er op uit trekken.

Vanaf het vertrekpunt wandelen de deelnemers naar de Noordduinen, een duingebied ten zuiden van Den Helder. Dit gebied staat bekend als 'grijze duinen', een natuurtype waarbij mossen en korstmossen de duinen een grijze gloed geven. Bijzonder, en prachtig om te zien naast alle andere herfstkleuren.

Flinke tocht

Grote kans dat er ook konijnen te zien zijn. Het aantal is helaas door ziektes sterk verminderd, maar toch zijn sporen van dit kleine zoogdier goed zichtbaar. De gids vertelt onderweg over de werkzaamheden die gedaan moeten worden in dit natuurgebied om planten- en diersoorten, die hier van nature voorkomen, in stand te houden. Het wordt een flinke tocht, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg.
Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek.

Wanneer: Dinsdag 5 november 2019 van 09.30 tot 12.00 uur. Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Kosten: Regulier € 7,00 , voor donateurs € 4,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl

Meer berichten