Sinterklaas komt binnenkort aan in Julianadorp.
Sinterklaas komt binnenkort aan in Julianadorp. ((Foto: aangeleverd))

Intocht Sinterklaas Julianadorp

JULIANADORP - Sinterklaas komt zaterdag 23 november met zijn Pieten aan in Julianadorp. De week ervoor is de intocht in Nederland in Apeldoorn, hij komt daar aan met de trein. Hoe hij het vervolgens gaat doen in Julianadorp is nog een groot mysterie, het dorp heeft immers geen station..

Net als alle voorgaande jaren is het de Culturele Vereniging Julianadorp die dit feest organiseert en daarmee zijn de kinderen en hun ouders ervan verzekerd dat het weer een topfeest wordt. Voordat de sint aankomt zorgt de pietenband van Kunstzin voor extra muzikale sfeer. Sinterklaas arriveert om 10.45 uur bij de muziektent op het Loopuytpark. Hij wordt dan welkom geheten door de heer van Mullem en toegezongen door heel veel kinderen. De pieten en de kinderen gaan lekker zingen en dansen en de sint roept de winnaars van de keuvelkeuring naar voren voor hun prijs.

Traditie

Anders dan voorgaande jaren, gaat Sint Nicolaas met zijn gevolg en de vele, vele kinderen dit jaar naar de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark. Inmiddels is het traditie dat er voor de ouders een kop koffie met wat lekkers staat te wachten terwijl hun kroost door de sint en zijn pieten wordt vermaakt. De sint, zijn pieten en alle kinderen worden in de kerk verwacht. De sint maakt dan de winnaars van de kleurwedstrijd bekend en er is weer een leuk programma samengesteld waarbij de kinderen actief mee gaan doen. Natuurlijk wordt er ook weer flink gezongen en gedanst. Rond 12.00 uur wordt Sinterklaas uitgezwaaid.

Voor meer informatie info@culturele.nl of de website www.deculturele.nl

Meer berichten