Ga je mee op paddenstoelexcursie?
Ga je mee op paddenstoelexcursie? ((Foto: aangeleverd))

Op zoek naar paddenstoelen met De Helderse Vallei

DEN HELDER - Het is herfst en dus zijn er diverse paddenstoelen te vinden in de natuur. Ga je mee op zoek met De Helderse Vallei?

In de herfst zijn er veel verschillende paddenstoelen te zien: rode met witte stippen, witte met bruine vlekken en glibberige groene. Ze zien er allemaal anders uit, maar sommige lijken ook wel weer op elkaar. En… ze hebben een belangrijke taak in de natuur. Meer weten over paddenstoelen? Ga dan mee op zoek naar paddenstoelen in het bos en ontdek hoe ze heten. Woensdag 13 november kunnen gezinnen met kinderen tussen 15.00 en 16.00 uur mee met deze paddenstoelenexcursie in de Donkere Duinen. Vrijdag 15 november wordt deze excursie tussen 15.00 en 16.00 uur speciaal georganiseerd voor geïnteresseerde volwassenen.

Belangrijke opruimers

Samen met natuurkenner Jan Boshamer ga je tijdens de excursie op zoek naar paddenstoelen. Paddenstoelen zijn het hele jaar door te vinden. Maar in de herfst zijn ze veel beter zichtbaar. Het zijn belangrijke opruimers in het bos, ze eten samen met bacteriën en bodemdiertjes alle dode plantenresten op. In de Donkere Duinen zijn veel verschillende soorten paddenstoelen te vinden. Als je meer wilt zien tijdens de tocht, neem dan een spiegeltje en een fototoestel mee.

Meer informatie

Deze activiteit start bij De Helderse Vallei en kost € 2,50 per persoon. Aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555. De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder.

Meer berichten