BL!TZZ.
BL!TZZ. ((Foto: aangeleverd))

Blitzz en HDK Vocaal in Keesschuur Anna Paulowna

DEN HELDER/ANNA PAULOWNA - Het Helders Dames Koor HDK Vocaal treedt zondagmiddag 17 november op in de Keesschuur in Anna Paulowna. Het koor heeft een bijzonder duo weten uit te nodigen op deze middag: de dames van het duo BL!TZZ uit Den Helder. Afwisselend laten koor en het duo eigen muziek horen, maar de uitdaging wordt ook aangegaan om samen iets te doen.

Het koor HDK Vocaal zingt populaire liederen en hun repertoire is heel divers. Dat deze muziekkeuze aanspreekt bewijst het groeiende ledenaantal. Momenteel telt het koor 34 leden. Er wordt veelal in de Engelse taal gezongen, soms ook in het Duits, Frans of Nederlands. Het koor is verdeeld in drie partijen. Er worden zowel driestemmige als tweestemmige muziekstukken ingestudeerd. Het koor repeteert onder leiding van Annelies Komen. Annelies is tevens hun vaste pianist. HDK Vocaal treedt een paar maal per jaar op, meestal in Den Helder. Bij sommige optredens wordt er een gastdirigent aangetrokken, dat is op 17 november in de Keesschuur ook het geval. Samen met hun 'vaste' gastdirigent gaan ze er een heel mooi optreden van maken.

BL!TZZ

Zet twee enthousiaste muzikale en een beetje gekke meiden bij elkaar en laat dat een tijdje sudderen. Daar moet wel iets aparts uitkomen! Zingen is hun grote passie, net als gezelligheid en lol maken. De twee Helderse dames Angelique en Suzanne zijn beiden gek op muziek uit de jaren '50, '60 en '70 maar schuwen ook de jaren '80 niet. Ze zingen ballades, rock & roll, pop of Nederlandstalig. Vooral tweestemmig zijn ze veelzijdig.

Onafscheidelijk

Inmiddels bestaat BL!TZZ vijf jaar en zijn de dames onafscheidelijk. Ze hebben heel veel plezier en een hoop gekkigheid, waar ze samen ook zijn. En dat is doorgaans in of rondom Den Helder.

Meer berichten