Nieuwe expo in Helders ziekenhuis.
Nieuwe expo in Helders ziekenhuis. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe expositie in Helderse ziekenhuis

DEN HELDER - In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zijn weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Met dank aan de kunstenaars Riëtte de Roode, Salman Ezzammoury, Nella Moerkerken de Geus en Willy van Houte. De expositie is tot eind december op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08.30 en 17.00 uur.

In de vitrines zijn beelden te zien van Riëtte de Roode. De beelden zijn gemaakt van vormpolymeer waar ze stof, zand, zaagsel of kleurpigmenten aan toevoegt. Het maken van beelden geeft haar de uitdaging om emoties te vangen en uit te beeld in vormen en kleuren. "Een van de mooiste dingen van het kunstenaarschap is als mensen een werkstuk van mij zien als een aanvulling op hun leven en het in hun huis koesteren", aldus Riëtte.

Konnichi wa

In de grote poli exposeert Salman Ezzammoury, fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij probeert niet de wereld zo realistische mogelijk weer te geven. Door het toepassen van diverse technieken voegt hij een extra dimensie aan zijn werk toe. Waar hij in het verleden zijn negatieven op verschillende manieren fysiek wist te bewerken, gebruikt hij tegenwoordig allerlei technieken ontleend aan de beeldende kunst, om zijn foto's tot unieke kunstwerken te transformeren. Japan is de inspiratie voor de werken die in deze expositie hangen. Salman legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld.

Schilderijen

Op de F/G-gang hangt werk van Nella Moerkerken de Geus. Voor haar schilderijen gebruikt ze olieverf en pastelkrijt. Ze maakt gebruik van kwast en mes maar ook vingers of wat naar bevinding nodig blijkt. Elk werk heeft een gedachte, meestal bewondering voor de ingenieuze schepping, maar ze probeert ook iets uit te dragen aan emotie en diepgang.

Mens en dier

Willy van Houte is gefascineerd door de verbondenheid tussen mensen en dier en de plaats die beide innemen in de natuur. Achter de computer voegt ze beeldlagen van haar gemaakte foto's samen met haar gevoel als leidraad. Dierspirits zijn tot leven gekomen in haar werk. In andere foto's die te zien zijn blijft ruimte open voor de verbeelding en interpretatie van de waarnemer.

Meer berichten