Dansen is het sleutelwoord bij 40UP.
Dansen is het sleutelwoord bij 40UP. ((Foto: aangeleverd))

40UP bezoekt voor het eerst Den Helder!

DEN HELDER - De dansavond voor de danslustige 40+er bestaat inmiddels bijna vijftien jaar en in die jaren reisden de 40UP DJ's gewapend met videoclips, schermen en DJ booth door het hele land. Van Groningen tot Bergen op Zoom en van Haarlem tot Enschede, overal gingen de voeten van de vloer op de mooiste hits van de afgelopen veertig jaar om op de dansen. Maar Den Helder stond vreemd genoeg nooit op het programma. Daar gaat zaterdag 23 november verandering in komen, dan organiseert 40UP haar avond in Hotel Den Helder. Van 20.00 tot 02.00 uur is het één groot feest der herkenning in de mooie tuinzaal. Niet alleen voor de oren, ook de ogen worden verwend want op 40UP krijg je de videoclips te zien van de nummers die je hoort.

Tjeerd Bijnsdorp is organisator van 40UP: "Het klopt dat Den Helder een nieuw avontuur is voor ons. De reden is eigenlijk heel eenvoudig, we organiseren onze avonden eigenlijk vooral in poppodia. Den Helder stond niet op onze radar maar toen we werden benaderd door de programmeur van Hotel Den Helder dachten we gelijk: "Waarom eigenlijk niet?" Het is altijd even aftasten een eerste keer maar op onze aankondiging werd erg positief gereageerd, de avond zal niet uitverkopen maar we hebben inmiddels al genoeg tickets verkocht om zeker te weten dat de bezoekers een heel gezellige avond tegemoet gaan met genoeg ruimte om lekker ouderwets te dansen."

Dansen is het sleutelwoord

Dansen is het sleutelwoord en de grote succesfactor van 40UP. Toen inspirator en tv-producent Harry de Winter ergens in 2005 met een groep vrienden ergens wilde gaan dansen in Amsterdam viel het hem op dat er nergens een leuke avond was voor hemzelf en zijn leeftijdsgenoten. Dus besloot hij deze maar zelf te organiseren. Paradiso werd afgehuurd en was ook direct uitverkocht. Bijnsdorp: "Zo'n avond bestond nog niet, bijna alle dansavonden zijn gericht op jongeren. Daar heeft 40UP verandering in gebracht. Je kunt bij ons net als vroeger ook een plaatje aanvragen. Dat wil niet zeggen dat het altijd automatisch ook gedraaid wordt want de DJ moet het wel in de avond vinden passen en ook de videoclip ervan hebben, maar als het even kan doen we dat natuurlijk wel. We staan er voor onze bezoekers. Het mooie is dat er van alles voorbijkomt. Van jaren '80 klassiekers tot meezingers van Kings of Leon of Anouk. Als je de muziek even niet leuk vindt hoef je nooit lang te wachten tot er een nummer wordt gedraaid waar je wel helemaal vrolijk van wordt!"

Op herhaling

Degenen die onverhoopt verhinderd zijn de 23e krijgen mogelijk nog een herkansing. "Natuurlijk is het de bedoeling dat we terugkomen in 2020, een datum hebben we nog niet besproken maar als de locatie, wij en de bezoekers er een leuk feest van hebben gemaakt gaan we zeker graag op herhaling!"

Vrijkaart?

40UP in Hotel Den Helder - zaterdag 23 november - 20.00 tot 02.00 uur. DJ's: Alex van Oostrom & Ruud Bouma. Kaarten zijn nog te koop via www.40up.nlen kosten 13,50 + 2,50 servicekosten. Aan de deur 20 euro. Den Helder op Zondag mag 5x2 kaarten weggeven! Meedoen? Stuur dan een mail naar sam@40up.nl o.v.v. 40UP – Den Helder.

Meer berichten