Aadje Piraatje viert sinterklaasfeest.
Aadje Piraatje viert sinterklaasfeest. ((Foto: aangeleverd))

Aadje Piraatje viert sinterklaasfeest in Helders Marinemuseum

DEN HELDER - In de verte zien ze het schip van Sinterklaas naderen en dat schip entert voor de verandering eens het schip van de piraten. Alleen Aadje is niet bang voor Sinterklaas maar de rest van de heren blijken hun tong te zijn verloren en durven pas te zingen als Sinterklaas al lang uit zicht is verdwenen. We maken mee dat Aadje van tanden wisselt, we bouwen samen met de andere piraten een piratensneeuwpop, Aadje leert lezen en we hebben last van een zware storm op zee.

De boeken zijn geschreven door Marjet Huibers die onder andere werkt voor Sesamstraat en de illustraties zijn van Sieb Posthuma, hij ontving in 2012 een gouden penseel voor beste illustrator. Deze voorstelling speelt al een aantal jaren met veel succes door het land in de weken voor Sinterklaas.

Theaterduizendpoot

Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. De afgelopen jaren ontwikkelde en speelde hij interactief kindertheater aan de hand van boeken van bekende nationale en internationale schrijvers en illustratoren. Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Ton is een warme persoonlijkheid die met veel liefde voor zijn publiek (jong en oud) speelt. Niets hoeft, veel mag.

De voorstelling vindt 23 november om 11.00 en 14.00 uur plaats in het Marinemuseum. Er zijn slechts 40 plekken per voorstelling (vol=vol). De toegang bedraagt € 5,- per persoon (exclusief entree museum). Kaarten zijn nu te koop in het museum met 20% korting op entree museum (geldig op zaterdag 23 november, op vertoon van ticket voorstelling). Leeftijd is vanaf 2 jaar.

Meer berichten