Intocht en ontvangst van Sinterklaas in Den Helder

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Het was al vroeg druk op Willemsoord en alle kanten van de kade stonden bomvol met kinderen met hun ouders. De verwelkoming van Sinterklaas werd gedaan door Burgemeester Jeroen Nobel en voorzitter HOB Mark de Graaf, gevolgd door een rijtoer naar het Sinterklaashuis in Spoorstraat 50. 

De stoomboot werd aangelegd op Willemsoord vlak voor het Reddingmuseum. Voor deze duizenden kinderen een echt feest voor groot en klein. In de Stadshal werd Sinterklaas met zijn Pieten nog toegezongen en waren er alleen maar blije kindergezichten te zien. Wat een feest. Daarna ging Sinterklaas op rijtoer door de stad, en op weg naar het Sinterklaashuis. Vrijdagavond 29 november en de zondag 1 december zijn heel veel winkels open om de Sint de kans te geven inkopen te doen.

Bezoek ook het Sinterklaashuis

Het grote succes van afgelopen jaren 'Het Sinterklaashuis" krijgt ook weer een vervolg, de vele duizenden tekeningen, daar gemaakt of gebracht hebben de Sinterklaas zeer verrast en wordt door hem ook nu weer zeer op prijs gesteld. Het Sinterklaashuis kan worden bezocht op zaterdag 16, woensdag 20 en 27 november van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 23  en 30 november en 4 december van 12.00 tot 16.00 uur, zondag 24 november 13.00 tot 17.00 uur. De kinderen kunnen hier tekeningen maken en afgeven net als alle andere cadeautjes die voor Sinterklaas hebben gemaakt. Jij komt toch ook even de hand schudden van Sinterklaas?

Van de intocht en bij het Sinterklaashuis worden foto's gemaakt die na afloop kunnen worden bekijken en te downloaden zijn via www.heldersebinnenstad.nl/

Afbeelding
Sint wordt  verwelkomd door burgemeester Jeroen Nobel.
Afbeelding
Sint zet voet aan wal in Den Helder.