Hoe komen dieren de winter door?
Hoe komen dieren de winter door? ((Foto: aangeleverd))

Dierenquiz en Peutermoment bij De Helderse Vallei

DEN HELDER - De winter begint over een klein maandje. Wat doen dieren in dat seizoen? Ontdek het bij De Helderse Vallei!

Kinderen kunnen dinsdag 26 november meedoen met de DierenQuiz en zo spelenderwijs ontdekken hoe dieren de winter door komen. Sommige dieren zijn in de herfst bijvoorbeeld al weggetrokken uit ons land, andere houden een winterslaap en weer andere dieren komen juist naar ons land toe. Doe de quiz op het terrein en ontdek welk dier wat doet! Haal tussen 14.00 en 16.00 uur de quiz op in het bezoekerscentrum en ga op onderzoek uit. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Peuters ontmoeten dieren

Voor peuters tussen 2 en 4 jaar organiseert De Helderse Vallei maandelijks een Peutermoment op de kinderboerderij. Woensdag 27 november is het weer zo ver. Dan kunnen peuters met een ouder/verzorger tussen 10.30 en 11.30 uur meedoen met dit gezellige uurtje dat speciaal voor hen georganiseerd wordt. Aan het begin van de activiteit wordt een verhaal voorgelezen. Daarna gaan de peuters op bezoek bij de dieren op de kinderboerderij. Ze maken kennis met de diverse dieren, nemen een kijkje in hun stallen en hokken en vegen de vloer van de dieren. Natuurlijk zijn er ook genoeg dieren om te aaien en te voeren.

Opgave

Opgeven voor het Peutermoment kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555. De activiteit kost € 1,50 per kind. Begeleiding door een ouder/verzorger is noodzakelijk.

 

Meer berichten