NK Clubteams 2019 v.l.n.r.: Sam van der Hilst, Eva Nieuwenhuizen, trainster Monique Zwarthoed, Mara Slippens en Merel Winder.
NK Clubteams 2019 v.l.n.r.: Sam van der Hilst, Eva Nieuwenhuizen, trainster Monique Zwarthoed, Mara Slippens en Merel Winder. ((Foto: aangeleverd))

Zevende plek voor turnster uit Julianadorp

JULIANADORP - Turnsters van het turncentrum TopTurnen West debuteerden als jong team op het Nederlands Kampioenschap voor clubteams en eindigde op een mooie zevnde plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement georganiseerd door Dutch Gymnastics werd op zaterdag 16 november in Sittard gehouden.

In de voorbereiding op de aankomende internationale toernooien stond het NK gepland als eerste wedstrijd van het seizoen. Het team, bestaande uit Mara Slippens (Spanbroek), Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp), Merel Winder (Julianadorp) en Eva Nieuwenhuizen (Purmerend) turnde hun wedstrijdprogramma om de jury te laten zien waar ze aan gewerkt hebben in de training. De wedstrijd die gedomineerd werd door seniorenturnsters, waaronder Tisha Volleman (lid Oranje Selectie), werd uiteindelijk gewonnen door Topturnen Zuid.

Voor dit jonge team met turnsters uit West-Friesland was deelnemen en ervaring opdoen het hoofddoel, daar de turnsters nog volop in de fase van hun eigen ontwikkeling zitten.

Trots

De beloftevolle jeugdige sporters zijn opgevallen tijdens de wedstrijd. De moeilijkheid van hun oefeningen en het presenteren van hun wedstrijdoefeningen werd enthousiast ontvangen door de meegereisde fans en het Limburgse publiek.

Meer berichten