(Foto: Pexels.com)

Muzikaal eerbetoon aan de wadden in Helderse schouwburg

DEN HELDER - WAD live' speelt zaterdag 7 december in de Kampanje in Den Helder. De WADfilm, die in 2018 voor het eerst in de bioscoop verscheen, wordt onder begeleiding van het Noordpool Orkest en verteller Rob Buiter opgevoerd in theaters door heel Nederland.

Dirigent Reinout Douma: 'We hebben een totaal nieuwe dramaturgie gemaakt van de beelden, muziek en de tekst. Daarmee is WAD live, zelfs voor mensen die de film al hebben gezien, een nieuwe belevenis en een muzikale artistieke hommage aan de wadden'. Dagblad van het Noorden over WAD live (4 sterren): 'een schitterende, nu eens krachtige, dan weer ingehouden bewerking. Bij WAD LIVE is de muziek minstens zo belangrijk als de filmbeelden. Geen underscore maar upperscore'.

Extra dimensie

WAD live geeft extra dimensie aan de natuurfilm uit 2018: WAD, overleven op de grens van water en land. Deze wordt onder andere gecreëerd door het 42-koppige Noordpool Orkest, wat dit jaar bovendien zijn 10-jarig jubileum viert. De muziek van Martin Fondse, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017, is door dirigent Reinout Douma verwerkt tot een nieuw muzikale compositie met veel ruimte voor improvisatie. Bezoekers zien een recente montage van scenes uit de WADfilm, met niet eerder vertoonde beelden. WAD live combineert beeld, muziek en verhaal, om de wadden op een unieke muzikale manier aan Nederland te tonen.

Kaarten

Geïnteresseerden kunnen kaarten voor WAD live bestellen op de website van de Kampanje. Op de website van WADfilm (www.wadfilm.nl) is een overzicht te vinden van de twintig steden en theaters waar WAD live opgevoerd wordt.

Meer berichten