Helderse ijsbaan gaat weer open.
Helderse ijsbaan gaat weer open. ((Foto: aangeleverd))

Helderse ijsbaan wordt feestelijk geopend

DEN HELDER - De ijsbaan in Den Helder wordt vrijdag 6 december om 18.00 uur weer feestelijk geopend. Dat betekent dat er weer volop geschaatst kan worden in de Beatrixstraat. De IJsbaan trekt al jaren een trouwe schare van 30.000 bezoekers.

IJsbaan Beatrixstraat is ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de Stichting Promotie Helderse Binnenstad met steun van grote Helderse partijen als Zeestad, Woningstichting Den Helder, Stichting Ondernemen aan Zee (het ondernemersfonds) en de HOB. IJsbaan Beatrixstraat is ook dit jaar opgenomen in de lichtkunstroute en baad dus weer in het licht.

Overdekt

Aangezien de baan overdekt is, kan schaatsen bij (bijna) elk weertype. De entree voor de ijsbaan bedraagt ook dit jaar slechts € 3,50. Naast toegang tot de ijsbaan, geeft het kaartje ook GRATIS toegang voor het Marinemuseum, 20% korting bij Jamin en een GRATIS tweede Big Mac of Mc Chicken bij McDonald's. Schaatsen huren is uiteraard ook weer mogelijk (€ 3,- per paar).

Sportservice

In de weken tot de kerstvakantie is de baan in de ochtenden geopend voor de scholen om te komen schaatsen onder begeleiding van Sportservice. Vanaf de middag is het vrij schaatsen tot 21:00 uur 's avonds. In de kerstvakantie kan er twee weken lang van 9:00 uur tot 21:00 uur naar hartenlust vrij geschaatst worden. Ook dit jaar is het schaatsen goed te combineren met een drankje of een hapje in onze gezellige overdekte en verwarmde horeca op het binnenplein. Ook kunt u ervoor kiezen uw kinderen veilig en vertrouwd schaatsen en zelf op uw gemak de (kerst) inkopen te doen.

Donderdag 13 december organiseert Sportservice Icegames: human ice bowling en human curling. Opgeven via: https://denhelder.inschrijventeamsportservice.nl. Op twee zaterdagen (14-12 en 28-12) is er voor kinderen (t/m 12 jaar) weer de Domino's Mini Elfstedentocht: schaats elf steden/stempels bij elkaar en een volle kaart is een GRATIS pizza waard. Op de zondagochtenden is er peuter/kleuterschaatsen waarbij ouders of andere begeleiders mee mogen lopen op het ijs.

Na zondag 5 januari is het helaas weer over met de pret en mogen de schaatsen weer in het vet. Kijk voor openingstijden en meer info op www.ijsbaanbeatrixstraat.nl en volg alles op Facebook.

Meer berichten