De Noordduinen.
De Noordduinen. ((Foto: Ronald van Wijk))

Wandeling door afwisselend landschap bij Den Helder

DEN HELDER - Bewegen in de natuur houd je gezond. De schoonheid en de rust van de natuur zijn een goede remedie tegen stress en regelmatig bewegen verbetert de lichamelijke en geestelijke conditie.

Wandel daarom dinsdag 10 december vanaf 9.30 uur mee met een gids van Landschap Noord-Holland. Ook in de wintermaanden is er buiten genoeg te beleven! De wandeling begint bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Daar worden deelnemers ontvangen door de gids die ze vervolgens meeneemt op een tocht door het plas- drasgebied Mariëndal, de Noordduinen en de Donkere Duinen.

Afwisselende landschappen

De tocht brengt wandelaars door afwisselende landschappen met elk een eigen kenmerk. Zo was Mariëndal een strak en vlak bollenland, maar nu is het weer geworden zoals het landschap van Noord-Holland er uitzag in de tijd dat het zeewater er vrij spel had: een prachtig, moerasachtig gebied met lage duintoppen en waterpartijen. De Noordduinen zijn de zogenaamde 'grijze duinen'. De bijzondere mossen en korstmossen die hier groeien geven het landschap een mooie grijze gloed. Het wordt een flinke tocht, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg.

Reserveer

Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek. De wandeling start om 09.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Het vertrekpunt is Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11 in Den Helder. De kosten bedragen €7,00, donateurs betalen €4,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl

Meer berichten