Rabobank doneerde flink in de gemeente Den Helder.
Rabobank doneerde flink in de gemeente Den Helder. ((Foto: aangeleverd))

Flinke donaties Rabobank in de gemeente Den Helder

DEN HELDER - De laatste bijeenkomst dit jaar van de commissie Coöperatiefonds was zeer succesvol voor de aanvragers van een donatie van de Rabobank. Vijftien verenigingen dienden een aanvraag in, dertien aanvragen werden toegewezen. Daarbij doneert de bank een totaalbedrag van € 100.093,-

"Wij hebben een gezonde discussie gevoerd over de aanvragen, waar we bij het ene project unaniem voor waren en bij een ander wat meer discussie hadden," zegt commissie- en ledenraadslid Jeroen van het Kaar. "Mooi om te zien dat Rabobank Kop van Noord-Holland zoveel goede doelen in de regio ondersteunt. Niet alleen met geld maar ook met kennis en netwerk."

Donaties in de Gemeente Den Helder

Centrum Financieel Fit Den Helder krijgt € 30.000,- voor het realiseren van een centrum waarin consuminderen het centrale thema is. Zij ontvangen dit bedrag verspreid over drie jaar. Met een bedrag van € 7.500,- ontvangt Stichting Helderse Draaiorgelvrienden in Den Helder een bijdrage voor de aankoop van een nieuw draaiorgel. Voor het opzetten van een namenmonument in het stadspark van Den Helder krijgt de Stichting Herdenkingsstenen Den Helder een donatie van € 15.000,-. Met een bedrag van € 5.000,- schaft Koningin Julianaschool uit Den Helder een nieuw speeltoestel aan voor op het schoolplein. Stichting Barend van Spreekens kan met de donatie van € 5.000,- een start maken met het restaureren van de eerste motorstrandreddingsboot De Barend van Spreekens. Voor de aanschaf van zonnepanelen voor op het dak van de tenniskantine ontvangt de Tennisvereniging 't Zand een bedrag van € 2.438,-.

Winst Rabobank terug naar de samenleving

Rabobank Coöperatiefonds heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema's zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving.

Een mooi project, maar niet de middelen?
Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.

Meer berichten