Niels van der Gulik brengt een ode aan Ramses.
Niels van der Gulik brengt een ode aan Ramses. ((Foto: aangeleverd))

Ode aan Ramses Shaffy in Den Helder

DEN HELDER - Niels van der Gulik brengt zondag 22 december een ode aan Ramses Shaffy met zijn programma 'Ik blijf hier' in Windkracht 13. De voorstelling begint om 15.00 uur. De zaal gaat open om 14.30 uur.

Zo'n twaalf jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan. Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

Topmuzikanten

In 'Ik blijf hier!' brengt Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als 'De een wil de ander' of 'Zing, vecht, bid', weer helemaal tot leven. De regie is in handen van Eva Bauknecht. Het combo bestaat uit piano: Coen Molenaar, contrabas: Peter Wassenaar, drums: Richard Heijerman en zang: Niels van der Gulik.

De toegang bedraagt € 15,00. Voor Vrienden van Den Helder € 13,50. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Reserveren graag via info@windkracht13.nl. Zie ook: www.nielsvandergulik.nl of Facebook: https://www.facebook.com/NielsvanderGulikBrengtOde/?modal=admin_todo_tour.

Meer berichten