Kerstexpositie Noorder Kunstkring Den Helder

Algemeen
Leden van de Noorder Kunstkring exposeren.
Leden van de Noorder Kunstkring exposeren. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De leden van de Noorder Kunstkring te Den Helder houden 25 en 26 december hun jaarlijkse kerstexpositie in het eigen atelier aan de Pasteurstraat 147A, naast de dierenarts.

De Noorder Kunstkring bestaat uit een bonte schakering van leden die zich bezighouden met thema's en zich in vele technieken bekwamen. De doelstelling van de vereniging is om elkaar te helpen in de beoefening van de beeldende kunst. Experimenteel werken in allerlei materialen is bijzonder gewild. Veel belangstelling is er ook voor portrettekenen en - schilderen. Verder wordt vrij gewerkt met tekenen, schilderen en druktechnieken. Veel wordt er gebeeldhouwd, zoals speksteen bewerken en keramiek maken en de prachtige techniek van het zijde schilderen wordt beoefend.

Maskers

Een groot aantal leden heeft zich laten inspireren door het onderwerp maskers, vooral een leuk onderwerp voor die leden die zich bezig hebben gehouden met het maken van keramiek. Veel werk wordt gemaakt van het inrichten van de expositie en ook elke keer ziet het er fantastisch uit. Kom eens kijken naar de verrassende resultaten.

De koffie staat klaar. De expositie is beide kerstdagen gratis te bezichtigen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Zie ook de website wp.noorderkunstkring.nl