Kooyhoekschor.
Kooyhoekschor. ((Foto: Ronald van Wijk))

Vogelexcursie naar Kooyhoekschor bij Den Helder

DEN HELDER - Bezoek het vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het uitzicht op het wad is ook in de winter altijd mooi.

Vanaf het vertrekpunt 't Kuitje, samen fietsen of wandelen met de gids richting Kooyhoekschor, de plek waar bij hoogwater de meeste vogels te zien zijn. Dan verlaten de vogels de wadplaten om op de schorren vlak onder de dijk uit te rusten. Vanachter het scherm op de dijk zijn ze heel goed van dichtbij te observeren. Balgzand is doorgaans afgesloten voor publiek, maar zondag 5 januari vanaf 12.30 uur tot 15.00 uur kunnen belangstellenden met een gids van Landschap Noord-Holland het gebied in, een unieke kans dus!

Telescoop

De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vijf kilometer. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. De gids heeft een telescoop bij zich. Wie zelf een kijker heeft, wordt verzocht deze mee te nemen.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is vanaf heden gewenst en zorg wel voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Het vertrekpunt is bij Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Kosten: Vol tarief € 7,00 - donateurs € 4,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl

Meer berichten