Helderse Vallei heeft nieuwe bewoners.
Helderse Vallei heeft nieuwe bewoners. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe bewoners kinderboerderij Helderse Vallei

DEN HELDER - Na het overlijden van varkens Coco en Chanel zijn de varkensstallen op de kinderboerderij van De Helderse Vallei een poos leeg geweest, maar daar komt verandering in.

Vrijdag 20 december zijn twee jonge varkentjes op de kinderboerderij gearriveerd. Ze zijn geboren op een biologische varkenshouderij in Schagen, dus ze hoefden niet ver te reizen naar hun nieuwe onderkomen.

Iedereen is uiteraard van harte welkom om de varkentjes vanaf heden te komen bewonderen, maar houd er rekening mee dat ze niet altijd zichtbaar zullen zijn voor publiek. Net als bij mensenbaby's moeten de varkentjes rustig wennen aan hun nieuwe omgeving en aan de vele bezoekers van de kinderboerderij. Daarom kan de staldeur, indien nodig voor het welzijn van de varkens, soms gesloten zijn.

Bedenk een leuke naam!

De varkentjes hebben nog geen naam. De Helderse Vallei roept bezoekers dan ook op mee te denken! Tijdens de kerstvakantie, van 21 december tot en met 5 januari, kunnen bezoekers hun idee voor de varkensnamen inleveren in de 'geboortebox' bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Dinsdag 7 januari worden de namen van de varkentjes bekend gemaakt.

De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder.
Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl.

Meer berichten