Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen.
Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen. ((Foto: aangeleverd))

De liefde begraven in Kampanje Den Helder

DEN HELDER – Jeroen Spitzenberger duikt, na het succes van Divorce, opnieuw de exen-problematiek in. Dit seizoen is hij, naast Hanne Arendzen, te zien in het theaterstuk De liefde begraven van Hummelinck Stuurman Theaterbureau. Deze voorstelling is een soms pijnlijke, dan weer hilarische dialoog over alle emoties – van woede, onbegrip en irritaties tot vertrouwdheid, heimwee en passie - tussen exen.

In De liefde begraven kruipen acteerkanonnen Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen in de huid van ex geliefden die elkaar noodgedwongen terugzien. Hij maakt meubels en verlangt ernaar een gezin te stichten. Zij werkt in het zakenleven en wil absoluut geen kinderen. De ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt niet alleen de fijne herinneringen, maar ook frustraties en oningevulde verlangens weer boven. Alles wat contact tussen exen zo spannend en tegelijk pijnlijk kan maken. Is de liefde echt voorbij? In een rollercoaster aan emoties die even confronterend als hoopgevend is, komen de twee tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging om elkaar te bereiken.

Grenzen

Jeroen Spitzenberger: "Iedereen kent dat wel: je ontmoet je ex en je wilt laten zien dat je nu de best mogelijke, bevrijde, nieuwste versie van jezelf bent, maar je ex weet meteen dat je geen spat veranderd bent. Ze spelen een machtsstrijd uit die tot in de kleinste details voelbaar wordt. Ze vertrouwen elkaar volledig en tegelijkertijd schuurt alles." Hanne Arendzen: "Ik viel op het gegeven van twee mensen die ongelooflijk aan elkaar gewaagd zijn omdat ze elkaar door en door kennen. Ze zoeken elkaars grenzen op, dagen elkaar uit en zijn niet bang om zich door elkaar te laten raken. Ik denk voor herkenbaar voor iedereen die ooit een grote liefde verbrak."

Theo d'Or

Voor Jeroen Spitzenberger is de exen-problematiek geen onbekend terrein. Drie jaar lang was hij te zien in de ongekend succesvolle tv-serie Divorce over drie gescheiden mannen. Hij was te zien in romantische comedy's als Alles is Liefde en Mannenharten en in onder andere De Dominee, De Tweeling en Süskind. Ook speelde hij bij Het Nationale Toneel, het Onafhankelijke Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Tegenspeelster Hanne Arendzen speelde grote rollen in theaterstukken als De Avonden, Intouchables, Vele hemels boven de zevende en Eline Vere. Afgelopen seizoen maakte ze furore in Van de koele meren des doods waarvoor ze genomineerd werd voor een Theo d'Or. 

In Den Helder is deze voorstelling op 25 januari te zien in De Kampanje. Zie ook: www.kampanje.nl

Meer berichten