Een frisse start van 2020 in Julianadorp.
Een frisse start van 2020 in Julianadorp. ((Foto: aangeleverd))

Frisse start van het nieuwe jaar in Julianadorp

JULIANADORP - Talloze deelnemers rennen dinsdag 1 januari om 13.00 uur de koude Noordzee in tijdens de 45e Dorper Nieuwjaarsduik. Gezamenlijk beginnen zij 2020 met een frisse start, waarbij sommigen dat voor het eerst doen terwijl het voor anderen een traditie op zich begint te worden.

"We staan weer op de drempel van een nieuw jaar. Over enkele weken luiden we het oude jaar uit met vuurwerk en oliebollen en stappen we het nieuwe jaar binnen. En dan kan natuurlijk de traditionele nieuwjaarsduik niet ontbreken", zegt een enthousiaste woordvoerder namens de Culturele Vereniging Julianadorp Julianadorp. Het is deze vereniging - in samenwerking met Dikla Vrolijk (DellyZoo), Bowling Noordzee en Paal6 - weer gelukt de organisatie van de Dorper Nieuwjaarsduik rond te krijgen.

Bijzonder

De 45e editie is dit keer een speciale. "We schrijven onderhand geschiedenis. Deze keer is het een bijzondere jaargang omdat we een duikster hebben die al voor de 40e keer het koude water in gaat duiken! Maar ook de niet-duikers zijn van harte welkom, hoor. Publiek, hoe meer hoe beter, wordt uigenodigd om de sportievelingen aan te moedigen. Ook om de vele bekenden meteen maar de beste wensen voor 2020 over te brengen."

Omkleedwagens

De firma Beers verzorgt vanaf 12.30 uur omkleedwagens, daar kunnen de duikers gebruik van maken om zich om te kleden. Voor de origineelste 'geklede' duiker is er bij de uitreiking nog een verrassing. Na de duik kunnen de duikers warme chocolademelk krijgen op het strand, welke is gesponsord door Snackbar 't Centrum en Paal 6.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: tussen 11.30 en 12.30 uur inschrijven à €2,- per persoon (gepast betalen) bij Noordzee Bowling Julianadorp. Van 12.50 tot 13.00 uur staat de Pre-duik Warm-up Classic Gym op het programma. Om 13.00 uur start dan de Nieuwjaarsduik. Vanaf 13.30 uur kunnen de deelnemers hun vaantjes afhalen en is er de uitreiking aan de jubilarissen bij Noordzee Bowling Julianadorp, daar is ook snert en koffie/chocomelk verkrijgbaar.

Registratie

Elke duik wordt geregistreerd, alleen de duiken in Julianadorp tellen mee. Degenen die benieuwd zijn voor de hoeveelste keer zij exact gedoken hebben, kunnen dit opvragen door te mailen naar: j.vlaming@deculturele.nl. Deelname kan vanaf elke leeftijd, maar vanwege de veiligheid dienen kinderen onder de 12 jaar te duiken met een begeleider. Er wordt gedoken bij de strandopgang Paal 6 Julianadorp (opgang Noordzee Bowling). Naast de genoemde organisaties wordt de duik mede mogelijk gemaakt door: Van Lierop Adviesgroep, Ijsclub Julianadorp, EHBO Koegras, Vermeulen Sportprijzen. Voor meer informatie: deculturele.nl of Facebook.

De organisatie heeft er zin in. "Hopelijk geen wind of regen, maar 'BRRR ijskoud' weer. We zien jullie graag op 1 januari 2020 voor de meest gezellige en 'warmste' duik van het jaar!"

Meer berichten