Er wordt al elke woensdagmiddag voorgelezen in de Helderse bibliotheken.
Er wordt al elke woensdagmiddag voorgelezen in de Helderse bibliotheken. ((Foto: aangeleverd))

Voorlezen in bieb Julianadorp en School 7

REGIO - In de Helderse bibliotheken wordt al elke woensdagmiddag voorgelezen. Daar komt nu een maandelijkse XL-versie bij. Niet alleen een mooi prentenboek voorlezen, maar daarna samen een toepasselijke knutsel maken. De eerste keer is op woensdag 8 januari om 15.00 uur.

Voorlezen XL is bestemd voor peuters en kleuters. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk en gezellig. Zo worden kleintjes grote lezers. Om het bibliotheekbezoek te stimuleren is een spaarsysteem bedacht: iedere keer dat een kind komt luisteren, krijgt hij of zij een stempeltje op een spaarkaart. Bij 10 stempeltjes ontvangt het kind een luisterdiploma.

Peuterlezen

Woensdagmorgen 8 januari start ook een nieuwe activiteit in School 7: peuterlezen. Dit is speciaal voor de allerjongsten en hun (groot) ouders. Elke keer staat een ander thema centraal. Ook worden bepaalde onderdelen uit de collectie uitgelicht, zodat ouders de boekjes voor twee- tot vierjarigen beter leren kennen.

De toegang voor het voorlezen is gratis en vooraf aanmelden niet nodig.

Meer berichten