Welke vogels leven er in de tuin?
Welke vogels leven er in de tuin? ((Foto: aangeleverd))

Herken tuinvogels bij De Helderse Vallei

DEN HELDER - Vooruitlopend op de Nationale Tuinvogeltelling die plaatsvindt in het weekend van 24 tot en met 26 januari organiseert De Helderse Vallei in de week daaraan voorafgaand een leuke activiteit over vogels in de tuin.

Welke vogels zijn er allemaal in de tuin? En hoe zijn die verschillende vogels eigenlijk te herkennen? Dat is te ontdekken tijdens de activiteit op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 januari bij De Helderse Vallei. Aan de hand van omschrijvingen en vragen kunnen bezoekers op zoek gaan naar de juiste vogel. Ook kan een memoryspel worden gespeeld zodat het uiterlijk van de vogels goed opgenomen kan worden. En kan worden uitgezocht welke familieleden er bij de vogels in de tuin horen. Speel een ganzenbordspel waarbij je men zelf als vogel op weg gaat om uiteindelijk bij het juiste voedsel dat de vogels in de tuin vinden uit te komen. Wees goed voorbereid om lekker mee te tellen tijdens de Tuinvogeltelling en doe iedereen versteld staan van de tuinvogelkennis!

De activiteit duurt van 15.00 tot 16.30 uur en is geschikt voor iedereen vanaf vier jaar. Deelname is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Tip: kom op tijd, zodat er genoeg tijd is om alles te kunnen doen.
In het weekend van 24 tot en met 26 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling weer plaats. Op die dagen kan iedereen de vogels in zijn eigen tuin tellen en doorgeven. Ook De Helderse Vallei doet mee!

Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl

Meer berichten