Megan de Klerk van de band EUT! tijdens een eerder Grachtenconcert.
Megan de Klerk van de band EUT! tijdens een eerder Grachtenconcert. ((Foto: Marijn Wandel))

Nieuw bestuur voor vrienden van Den Helder

DEN HELDER - "Wij willen activiteiten ontwikkelen en ondersteunen die een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van onze stad. Zodat wij als inwoners nog meer redenen hebben om trots te zijn. En bezoekers uit binnen- en buitenland het nòg leuker vinden om hier (terug) te komen." Aan het woord is Richard Boerrigter, kersvers bestuurslid van de Stichting Vrienden van Den Helder. De stichting die in 2011 in het leven is geroepen, beschikt per 1 januari van dit jaar over een voltallig nieuw bestuur.

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Kim Smit; namens Theater De Kampanje, Marloes Vreugdenhil, Peter Pater, Petra Clowting, namens Triade, Anita Ruder; namens KopGroep Bibliotheken en Richard Boerrigter. Laatstgenoemde vertelt: "Het vorige bestuur van de Vrienden heeft de nodige culturele activiteiten uitgebouwd tot succesvolle en zeer gewaardeerde evenementen. We zijn trots op wat het vorige bestuur heeft neergezet en gaan door op de mooie ingeslagen weg zoals die nu loopt. Wij, als nieuw bestuur, beschikken zo over een stevige basis om verder te gaan met onze activiteiten. De evenementen, zoals men die gewend is van de Vrienden van Den Helder, blijven dus nagenoeg intact. Dan hebben we het over activiteiten als Rondje Kleinkunst, Rondo Musica en Rondje Klassiek. Voorheen waren daar ook het Vliegerfestival, het Grachtenconcert en Parade op de Kade nog bij. Deze evenementen komen niet meer terug. Zo wordt Parade op de Kade onder andere vervangen door het nieuweTimorparkfestival", zegt Richard die zich binnen de stichting Vrienden van Den Helder met name bezighoudt met de programmering, PR en Social Media.

Vrijwilligers

De stichting Vrienden van Den Helder draait louter op de inbreng van vrijwilligers. Richard: "Iedereen is aangesloten dankzij een gemeenschappelijke binding en passie met de stad Den Helder. Vanuit organisaties als Triade, Kampanje en School 7 wordt wel de nodige tijd en kennis vrijgemaakt. En dat is alleen maar mooi omdat de mensen werkzaam bij deze organisaties als geen ander weten wat er speelt in Den Helder."

Succesvolle evenementen

Op de vraag wat er in 2020 zoal op de rol staat, antwoordt Richard: "Zoals gezegd willen we niet tornen aan succesvolle evenementen. Daarom gaan we dit jaar verder met de rondjes Kleinkunst en Musica. Verder organiseren we het Timorparkfestival op Hemelvaartsdag, welke dit jaar op 21 mei valt. De bedoeling van dit festival is om iets terug te geven aan de inwoners voor zowel jong als oud. Verder zal ook Zomerdromen dit jaar onder de Vrienden van Den Helder gaan vallen."

De activiteiten van de stichting Vrienden van Den Helder worden breed gedragen door de inwoners van Den Helder. "Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leden zodat we mooie evenementen kunnen blijven organiseren en aanbieden. Ook zoeken wij te allen tijde sponsors die ons willen steunen. Aanmelden kan heel makkelijk via onze website: www.vriendenvandenhelder.nl", besluit een enthousiaste Richard Boerrigter.

Meer berichten