Welke soorten groente en fruit eten de dieren?
Welke soorten groente en fruit eten de dieren? ((Foto: aangeleverd))

Leuk uitje met peuters bij De Helderse Vallei

DEN HELDER - Voor peuters tussen 2 en 4 jaar organiseert De Helderse Vallei maandelijks een Peutermoment op de kinderboerderij.
Dit jaar verhuist het Peutermoment van de woensdag naar de donderdag, de eerste vindt plaats op donderdag 30 januari. Tussen 10.30 en 11.30 uur kunnen peuters met een ouder/verzorger meedoen met dit gezellige uurtje dat speciaal voor hen georganiseerd wordt.

Aan het begin van de activiteit wordt een verhaal voorgelezen, dat is dit keer 'Moppereend', het Prentenboek van het jaar 2020. Daarna gaan de peuters op bezoek bij de dieren op de kinderboerderij. Ze maken kennis met de diverse dieren, nemen een kijkje in hun stallen en hokken en vegen de vloer van de dieren. Natuurlijk zijn er ook genoeg dieren om te aaien en te voeren. De activiteit kost € 1,50 per kind. Begeleiding door een ouder/verzorger is noodzakelijk. Aan het eind van de dag brengen de dierverzorgers van De Helderse Vallei alle dieren naar hun hokken en stallen. Ook in 2020 kunnen bezoekers daarbij mee kijken!

Groente en fruit

Vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari kunnen bezoekers om 16.00 uur naar de kinderboerderij komen en meelopen met het rondje dat de dierverzorgers altijd aan het einde van de dag maken, waarbij ze de dieren naar hun nachtverblijven brengen en ze voeren. Zondag 2 februari kunnen kinderen ontdekken welke groente- en fruitsoorten de dieren op de kinderboerderij het liefst eten als ze wakker worden. Want dan kunnen ze tussen 10.00 en 12.00 uur taartjes voor de dieren maken op de kinderboerderij.

Voor deze activiteiten is aanmelden vooraf niet nodig, iedereen is van harte welkom op de kinderboerderij en deelname is gratis.
Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl.

Meer berichten