Word ook vrijwilliger!
Word ook vrijwilliger! ((Foto: aangeleverd))

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor azc Den Helder

DEN HELDER - VluchtelingenWerk is met spoed op zoek naar vrijwilligers die bijeenkomsten willen organiseren voor vluchtelingkinderen op het asielzoekerscentrum (azc) in Den Helder. Opgroeien in een azc is niet altijd makkelijk. Daarom houdt VluchtelingenWerk speciale kinderbijeenkomsten in azc's. Hier kunnen vluchtelingkinderen terecht met hun vragen en verhalen.

Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten van het project Time4You van VluchtelingenWerk krijgen vluchtelingkinderen even alle aandacht. Ze gaan er in gesprek over verschillende onderwerpen, zoals de asielprocedure of kinderrechten. Ook kunnen kinderen vragen stellen, hun verhalen kwijt én even alle zorgen vergeten tijdens leerzame activiteiten. De bijeenkomsten zorgen voor meer zelfvertrouwen en kennis over hun eigen situatie.

Help ook vluchtelingkinderen!

In het azc in Den Helder wordt elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst gehouden door enthousiaste en professioneel getrainde vrijwilligers. Interesse om een paar uur per week aan de slag te gaan voor vluchtelingkinderen op het azc? Stuur dan een e-mail naar Daniëlle Pool van VluchtelingenWerk:dpool@vluchtelingenwerk.nl of bezoek de website www.vluchtelingenwerk.nl/vrijwilliger.

Meer berichten