(Foto: aangeleverd)

Recordwaarde DE-waardepunten voor voedselbank Den Helder

DEN HELDER - Het geluksgetal zeven heeft zijn naam eer aan gedaan. De oogst van de inzameling van DE-waardepunten heeft een recordwaarde bereikt. Maar liefst 592000 punten moesten de tellers van de Lionsclub den Helder door hun handen laten gaan. Twee keer zoveel als vorig jaar.

"Wat zijn de mensen hier toch gulle gevers. Tussen de bonnen zaten zelfs lieve briefjes. Ook waren er bonnen verpakt in kerstkaarten. Daar word je blij van. Sommige waardebonnen konden een extra bonus opleveren, althans in 1997. Daarna verviel de bonus. Die punten zijn dus minstens 22 jaar oud. Dat bewijst maar weer dat de mensen nog eens goed zijn gaan kijken of ze toch niet ergens 'oude' punten hadden liggen", aldus een woordvoerder namens de Lionsclub.

Drie vrachtwagens vol

"De publiciteit in den Helder op zondag heeft de mensen duidelijk aangespoord dat te doen. De bonnen zijn geteld, verpakt en ingeleverd bij de voedselbank in Den Helder. Vandaar gaan zij naar het centrale distributiepunt van de gezamenlijke voedselbanken in Utrecht. Douwe Egberts haalt daar de door meer dan 100 Lionsclubs ingezamelde bonnen op en ruilt dat later om voor koffie. Vorig jaar was dat 65 ton, dat wil zeggen drie vrachtwagens vol. In den Helder hopen we dit jaar op een opbrengst van meer dan 1250 pakken koffie! Daar deden die lieve mensen in den Helder het voor. Graag blijven sparen voor volgend jaar."

Meer berichten