Warme truiendag in Helderse Vallei.
Warme truiendag in Helderse Vallei. ((Foto: aangeleverd))

'Warmetruiendag' in Helderse Vallei

DEN HELDER - Op 'warmetruiendag' roept Klimaatverbond Nederland iedereen op om de verwarming thuis, op school en op het werk één graad lager te zetten en een warme trui aan te trekken om klimaatverandering tegen te gaan.

Met die ene graad wordt namelijk maar liefst 6% CO2 en 6% energie bespaard. Als iedereen meedoet, kan op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden bespaard worden. Samen heb je impact! Met een dikke trui en een sjaal kun je het dan toch lekker warm houden. Bij De Helderse Vallei gaat de kachel natuurlijk ook een graad omlaag op 7 februari.

Breien

Daarnaast komen deelnemers van het Odensehuis en cliënten van Esdégé-Reigersdaal deze dag tussen 11.00 tot 13.30 uur samen aan de koffietafel van De Helderse Vallei om sjaals te breien. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om te komen helpen, want de gebreide sjaals worden na afloop gedoneerd aan Weggeefwinkel Overvloed! Er zijn breinaalden, haaknaalden en bollen wol aanwezig. Een eigen brei- of haakwerk meenemen mag natuurlijk ook. Wolspinners laten zien hoe van een warme schapenvacht een bol wol gemaakt wordt op een spinnenwiel.

Opdrachten

Vanaf heden is in het Bos atelier in het duurzaamheidscentrum een mini-expositie te bezoeken met allerlei tips over duurzaamheid voor thuis. Tips over bewust eten, schoner op weg gaan, een klimaatvriendelijke kledingkast en een energiezuiniger huis worden gecombineerd met leuke opdrachten. Misschien hebben bezoekers ook duurzame tips voor elkaar! Samen energie besparen geeft immers energie.

Opgave voor deze dag is niet nodig en deelname is gratis. Meer informatie over 'warmetruiendag' is te vinden op www.warmetruiendag.nl. Doe ook mee en zet de verwarming een graadje lager op 7 februari!

Meer berichten