Vakantieouders gezocht
Vakantieouders gezocht ((Foto: Pexels.com))

Vakantieouders gezocht in Den Helder

DEN HELDER - Denkt u ook wel eens: 'Geld heb ik vele malen gedoneerd, ik zou zo graag zelf eens iets willen doen voor een kind dat het moeilijk heeft…?'

Dat kan! U hoeft er geen verre reis voor te maken, want het kind komt naar u toe. U geeft het een fijne vakantie en uzelf ongetwijfeld een rijker gevoel. En ja natuurlijk hebt u het in zich! Houdt u van kinderen, heeft u een warm, veilig plekje voor hen om te slapen en wilt u wat tijd vrijmaken, dan is het vast iets voor u!

Gebroken gezinnen

Veel kinderen leven in gebroken gezinnen of tehuizen en zijn vaak op zichzelf aangewezen. Juist deze kinderen hebben het nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn en op verhaal te komen. Zo ervaren zij dat het ook anders kan en groeit hun vertrouwen in een betere toekomst.

Het gaat om kinderen van vijf tot veertien jaar. Zij blijven met Pasen twee weken en/of in de zomer twee of drie weken. Zo kan een hechte band ontstaan en een tweede thuis voor de kinderen.

Overleg

Ouders staan er niet alleen voor, medewerkers van Pax Kinderhulp begeleiden de kinderen tijdens de reis en hebben overleg met u over datgene wat het kind nodig heeft. Ook bekijken ze welk kind er in welk gastgezin het best past. Daarnaast geven zij ondersteuning aan vakantieouders, zij zijn hiervoor tijdens deze vakanties 24 uur per dag bereikbaar.

Meer weten?

Het gaat dit jaar om de paasvakantie van 4 tot en met 17 april en de zomervakantie van 18 juli tot en met 30 juli of 7 augustus. Interesse en/of vragen, vraag dan informatie op bij http://Wendy@paxkinderhulp.nl.Wendy@paxkinderhulp.nl. Meer weten over het gastouderprogramma van Pax Kinderhulp, kijk dan op www.paxkinderhulp.nl.

Meer berichten