(Foto: aangeleverd)

Doe mee aan het Helders Kampioenschap Apenkooien

DEN HELDER - Sportvereniging O.K.K. organiseert zaterdag 29 februari het Helders kampioenschap Apenkooien.

Apenkooien is het favoriete spel van heel veel kinderen. Niet verwonderlijk want het spel speelt in op de belangstelling van kinderen voor sporten als Free-running en trampolinespringen. Sporthal 'Marsdiep' wordt omgetoverd tot de grootste Apenkooi die je ooit hebt gezien met veel spectaculaire hindernissen. De regels zijn eenvoudig, zodat het voor de deelnemers nog leuker zal worden.

Tikken

Iedereen van 6 tot en met 12 jaar kan zich aanmelden. Als je een team van drie of vier deelnemers hebt gevonden geef je je als team op. Het wedstrijdgedeelte bestaat uit twee gedeelten: Bij het eerste spel moet je met je team proberen zoveel mogelijk punten te scoren door andere kinderen te tikken. Bij het tweede spel moet je proberen zo lang mogelijk in het veld te blijven zonder dat je door de Supertikker getikt wordt. Het winnende team van elke leeftijdscategorie ontvangt een prijs.

Apenkooien

Voor de meeste kinderen tot 13 jaar (en soms nog ouder) was dit het hoogtepunt van de gymlessen, de afsluiting van het jaar met het Apenkooispel. Voor diegenen die niet bekend zijn met dit spel. Bij een Apenkooi spel wordt zoveel mogelijk materiaal op strategische plaatsen in de zaal neergezet zodat je van het ene object naar het andere kan klimmen of springen. De zaal verandert als het ware in een groot oerwoud. Als je daar nog 'jagers' (tikkers) en flink wat handige 'apen' (spelers) aan toevoegt ontstaat een fantastisch spel, want de grond aanraken is niet toegestaan.

Aanmelden

Interesse om als team mee te doen aan dit geweldige fenomeen? Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van sportvereniging O.K.K.: www.okkdenhelder.nl. Hier is ook meer informatie te verkrijgen. Inschrijven kan tot en met 15 februari.

Meer berichten