70-jarig jubileum voor HDK Vocaal.
70-jarig jubileum voor HDK Vocaal. ((Foto: aangeleverd))

Helders Dameskoor HDK Vocaal jubileert

DEN HELDER - Dameskoor HDK Vocaal bestaat 70 jaar. Dat wordt gevierd op de schrikkeldatum 29 februari in de Lutherse kerk in de Wezenstraat te Den Helder. Het koor laat onder leiding van gastdirigent Paul Sanders en pianiste Annelies Komen een breed repertoire horen op dit jubileumconcert.

In 1949 richtten vijftien Helderse dames een koor op: Het Helders Dameskoor. Nu, 70 jaar later, bestaat het koor nog steeds en heet het inmiddels HDK Vocaal. Omdat er in het jaar van oprichting al een Helders Mannenkoor bestond, kozen de dames destijds voor de voor de hand liggende naam Helders Dameskoor. De enige man in het koor was destijds de dirigent, in die tijd directeur genoemd. Het koor repeteerde eerst bij de Baptistengemeente aan de Weststraat, later in de Fröbelschool aan de Narcisstraat. Daarna repeteerde het koor nog in diverse schoolgebouwtjes her en der om uiteindelijk in de Lutherse kerk aan de Wezenstraat het vaste repetitielokaal te vinden.

Springlevend

Het dameskoor is na 70 jaar nog steeds springlevend. Het ledenaantal is het laatste jaar weer flink gegroeid. Het vlotte en gevarieerde liedrepertoire, de gezelligheid en ongedwongenheid, gecombineerd met mooi en zuiver zingen spreekt veel nieuwe leden aan. En natuurlijk blijft de deur nog steeds open staan voor nieuwe belangstellenden! De huidige 34 dames zingen een breed liedrepertoire. Het zingen gebeurt twee- en driestemmig en het repertoire beslaat vooral Nederlandse en Engelse liederen. Dit alles onder begeleiding van hun vaste pianiste Annelies Komen, tevens hun repetitor op de woensdagavonden.

Het concert op 29 februari begint om 15.00 uur en heeft geen pauze. In de toegangsprijs van vijf euro is het hapje en het drankje na afloop inbegrepen.

Meer berichten