KNNV Alkmaar-Den Helder organiseert cursus veldbiologie.
KNNV Alkmaar-Den Helder organiseert cursus veldbiologie. ((Foto: aangeleverd))

KNNV Alkmaar-Den Helder organiseert cursus veldbiologie

REGIO - De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder, de vereniging voor veldbiologie, organiseert in april en mei 2020 een cursus veldbiologie. De lessen worden gegeven door deskundige docenten. Er zijn zes lessen en eveneens zes daaraan gekoppelde excursies om met de opgedane kennis het veld in te gaan. Wie wat weet ziet meer en wie wat ziet wil meer weten!

De lessen zijn op woensdagavonden, op 8, 15 en 22 april, en op 6, 13 en 20 mei, van 20.00 tot 22.00 uur. De 4 zondagse excursies hebben afhankelijk van de inhoud ieder een andere aanvangstijd. Het varieert van 10 uur (10 en 24 mei), 11 uur (19 april) tot 14 uur op 17 mei. Op 13 mei wordt de vleermuisexcursie in aansluiting aan de les gegeven. De vogelexcursie op maandag 2e Paasdag (13 april) begint al om 7.00 uur.

De lessen worden gegeven in het Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10 Alkmaar. De excursies vinden plaats in verschillende gebieden in de buurt van Alkmaar. De inhoud van de lessen: vogels, kleine zoogdieren, insecten, planten, vleermuizen en waterbeestjes. De cursus gaat door bij twaalf deelnemers en kan maximaal 30 deelnemers opnemen.

Aanmelden via de mail bij de penningmeester KNNV Alkmaar-Den Helder, mail-adres: penningmeester@regioalkmaar.knnv.nl. Opgeven: naam, adres, telefoonnummer en mail-adres. Voor informatie over KNNV Alkmaar-Den Helder: www.knnv.nl/alkmaar

Meer berichten