Kom ook bij de Buurtcirkel Den Helder

Algemeen
De Buurtcirkel kan nieuwe deelnemers gebruiken.
De Buurtcirkel kan nieuwe deelnemers gebruiken. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Lijkt het je leuk om wat te doen met en voor anderen?! Wellicht is de Buurcirkel iets voor jou! Een Buurtcirkel wordt opgezet voor mensen die uit zichzelf niet zo makkelijk contact leggen en daardoor kans lopen op eenzaamheid.

De Buurtcirkel helpt een sociaal netwerk op te bouwen en stimuleert mensen elkaar beter te leren kennen. Om leuke dingen te ondernemen, maar ook om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Zoals elkaar helpen met klusjes in en om huis. Tips geven waar men iets kan doen. Elkaar helpen met bijvoorbeeld computer problemen. Samen eten koken. Gezamenlijk uitstapje. De deelnemers vormen niet alleen met elkaar een netwerk, maar kunnen ook aansluiten bij bestaande (wijk)activiteiten. Zo kun je ook weer andere mensen leren kennen. Inmiddels zijn er negen mensen die deelnemen aan de buurtcirkel. Zowel mannen als vrouwen. Er zijn verschillende activiteiten die men met en voor elkaar doet. De Buurtcirkel Den Helder komt op maandagmiddag bijeen van 13.45 uur tot 15.30 uur in het Wijkhuis aan Texelstroomlaan 5 Den Helder

Nieuwe deelnemers

In Noord Holland is de Buurtcirkel door Wonen Plus Welzijn in samenwerking met gemeenten, woningcorporaties, zorg- en welzijnspartijen en de landelijke Buurtcirkel opgezet. Wonen Plus Welzijn ondersteunt de Buurtcirkel met een coach en vrijwilliger. Er zijn buurtcirkels gestart op Texel, in Den Helder, Hollands- Kroon en Schagen.

De Buurtcirkel bestaat uit maximaal twaalf mensen. Er is nog voldoende plaats voor nieuwe deelnemers! Voor informatie zie www.buurtcirkel.nl. Is meedoen aan de Buurtcirkel iets voor jou, wil je meer informatie of wil je je aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op met Bea Jongejan op nummer 06- 82437119 of per mail. b.jongejan@wonenpluswelzijn.nl.