Training powervouw voor Helderse vrouwen met een uitkering

Algemeen
Gemeente Den Helder start een compact trainingsprogramma powervrouw.
Gemeente Den Helder start een compact trainingsprogramma powervrouw. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Gemeente Den Helder start een compact trainingsprogramma powervrouw. Vrouwen in de bijstand kunnen met deze bundeling van activiteiten, zichzelf verder ontwikkelen en bouwen tegelijkertijd een netwerk op. Voor het verbeteren van hun sociale en economische positie.

Het gaat om een pilot van een half jaar dat begint met een inspiratiedag op 1 april (geen grap). Er is plaats voor elf dames in de leeftijd van 18 tot 45 jaar. De voorwaarden om mee te doen zijn naast het hebben van een uitkering, motivatie en bereidheid om zich een half jaar lang, drie dagdelen per week voor de training vrij te maken. Het gaat om onder meer individuele coaching, voedingstips, leren omgaan met budget, weerbaarheidstraining, yoga en mindfullness. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de deelneemsters.

Steen in vijver

Pieter Kos, wethouder participatie, over het programma: "Met dit empowerment programma willen we vrouwen stimuleren zich verder te ontwikkelen. Daarbij kunnen zij patronen doorbreken die hen nu nog belemmeren in zelfstandigheid. Patronen die vaak generaties lang meegaan en overgenomen worden door de kinderen. Waardoor er families zijn waarvan diverse generaties een uitkering ontvangen en op de rand van armoede leven. Het is als het gooien van een steen in de vijver: je ziet direct effect bij de deelnemers en dat heeft weer effect op de nabije familieleden en daardoor op de samenleving. Daarnaast geloven wij sterk in de kracht van een groep die hetzelfde doel voor ogen heeft: ontwikkeling. Een groep van vrouwen die elkaar helpen naar een hoger plan."

Positieve verandering

Naast deze oproep nodigt de gemeente zelf twee vrouwen zonder uitkering uit om de training te volgen. Daarmee zijn er in totaal dertien deelneemsters. Waarom Steeds meer vrouwen dan mannen stromen de bijstand in. Daarnaast zijn er in de gemeente veel gezinnen met maar één kostwinner, waardoor relatief gezien veel gezinnen een lagere economische status hebben dan elders in het land. Deze training kan bijdragen aan een positieve verandering in de Helderse samenleving.

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit programma? Laat het de gemeente weten. Neem contact op. En wacht niet te lang met aanmelden omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is. Deel deze informatie met anderen. Aanmelden of meer informatie via mevrouw A. Raben, e-mailadres a.raben@denhelder.nl of via telefoonnummer 140223. Aanmelden kan tot donderdag 5 maart. Indien nodig kan kinderopvang worden geregeld.