Jaarlijkse opruimactie Balgzand Den Helder

Algemeen
Opruiming Balgzand.
Opruiming Balgzand. Foto: Chris van der Vliet)

DEN HELDER - Landschap Noord-Holland organiseert zaterdag 7 maart van 08.30 tot 15.00 uur samen met de Waddenvereniging de jaarlijkse opruimactie op Balgzand. Jouw hulp is van harte welkom. Starttijd van de actie is 8.30 uur.

Balgzand is een belangrijke rust- en broedplaats voor vogels. Maar helaas spoelt er vanaf zee veel plastic en andere rommel tussen de begroeiing van de schorren. Touwtjes, ballonnen of plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn voor de broedende vogels. Ze raken er in verstrikt of zien het aan voor eten. Soms worden er ook grote stukken afval gevonden, zoals een complete plastic autobumper!

Met het voorjaar in aantocht wil Landschap Noord-Holland dit gebied graag klaarmaken voor de komst van de broedvogels. In totaal moet er meer dan vijf kilometer dijk en schor opgeruimd worden. Vele handen maken licht werk, dus help je ook mee? Tussen de middag wordt gezorgd voor warme soep en brood, gesponsord door Snookercentrum Den Helder. GP Groot zorgt traditiegetrouw voor een grote afvalcontainer.

Het vertrekpunt is bij Natuurinformatiepunt 't Kuitje aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Deelname is gratis. Wel graag reserveren in verband met de lunch.

Reserveren: www.gaatumee.nl