Fay krijgt thuis les.
Fay krijgt thuis les. ((Foto: aangeleverd))

Thuis naar school

Thuis naar school

DEN HELDER - Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland hielden vele ouders er al rekening mee dat de scholen dicht zouden gaan. Vandaar dat het voor weinigen echt als een verrassing kwam toen het hoge woord eruit kwam. Al was het nog wel even plannen hoe de kinderen moesten worden opgevangen.

Alleen voor kinderen van wie beide ouders een zogenaamd 'vitaal beroep' uitoefenen, kan noodopvang worden geregeld. Terwijl vanuit overkoepelende school- en opvangorganisaties koortsachtig werd nagedacht hoe de kinderen via onlinelessen thuis aan de slag konden worden gezet, werd aan ouders die nu in de problemen komen met de opvang van hun kinderen via klassenapps de helpende hand uitgestoken.

Structuur

"Als je in de problemen komt, vraag gerust om hulp. We komen er wel uit met elkaar", aldus Geert Hoedjes, vader van twee dochters van 8 en 6 op de basisschool. "We proberen het met andere ouders af te wisselen, dat is niet alleen makkelijker voor ons maar ook leuker voor de kinderen." Om zijn dochters lekker bezig te houden, proberen Geert en zijn vrouw Marleen de schoolse structuur thuis een beetje na te bootsen, met een half uurtje lezen, een halfuurtje rekenen en een halfuurtje wereldoriëntatie.En buiten spelen natuurlijk. "De kinderen kwamen zelf al met een tijdschema aanzetten, dus ze vinden het nog leuk ook!"

Meer berichten