21-12-1968 tweede bezetting Everyman. Jack Beneker, Jan Oudhuis, Rob Lagerveld.
21-12-1968 tweede bezetting Everyman. Jack Beneker, Jan Oudhuis, Rob Lagerveld. ((Foto: aangeleverd))

Luister zondag naar de Helderse zender Los Nostalgia

DEN HELDER - De laatste zondag van de maand staat Nostalgia onder meer stil bij een halve eeuw geleden en komen we bij maart 1970 waarin toenmalige Helderse gebeurtenissen de revue zullen passeren.

In economisch opzicht zat Den Helder mede door de komst van industrievestigingen in de Schooten stevig in de lift. Op 6 maart 1969 werd het ‘Lastina’ atelier van Eckmann officieel geopend, een dochterbedrijf van Eckmann NV te Alkmaar die al vestigingen had in Alkmaar en Schagen. In Den Helder beschikte men al direct over tientallen vrouwelijke medewerksters, die merendeel in Schagen werkzaam waren en voortaan niet langer van het openbaar gebruik hoefden te maken om het bedrijf te bereiken. Het personeel vervaardigde onder leiding van bedrijfsleider P. Plas in hoofdzaak BH’s en gingen met een productie van plusminus 12.000 stuks per week aan de slag. Andere onderwerpen uit die maand waren het 40-jarig bestaan van de MOOC, opening van de kapperszaak Voorthuijsen in de Krugerstraat, het NAVGIS aan de Kanaalweg en de beatgroep Everyman die per 1 maart 1970 stopte met optredens.

De wekelijkse bloemlezing handelt over het vroegere SDAP gemeenteraadslid Andreas Wilhelmus Michels (1880-1961), gekoppeld aan een interview met een van zijn zonen met wie in 1989 een ontmoeting plaats vond. Voorts wordt een maandkroniek ‘Den Helder maart 1920’ (een eeuw geleden) voorgedragen.

In het derde uur een overzicht van de Nederlandse hitparade van maart 1970.

Uitzending: zondag 29 maart van 12.05 tot 15.00 uur.

Meer berichten