Helderse muzikanten gezocht!

Algemeen
Muzikanten worden opgeroepen om luisterliedjes te schrijven.
Muzikanten worden opgeroepen om luisterliedjes te schrijven. (Foto: D.H.Angevare)

DEN HELDER - Het coronavirus houdt ook muzikanten binnenshuis opgesloten. Misschien gebruiken zij deze periode om te werken aan nieuwe dingen. 

Een uitdaging kan zijn om een luisterliedje te componeren in het Nederlands of om zelf een vertaling te maken van een buitenlands liedje. Naar die mensen is de bibliotheek op zoek. School 7 wil, na het succes van vorig jaar, het nieuwe seizoen in september weer van start laten gaan met een muzikale middag.

Sfeervol programma

Onder de noemer: ‘Schrijf en zing lekker Nederlands!’ wordt gezocht naar muzikanten die zelf luisterliedjes componeren en zingen in het Nederlands. Er wordt een sfeervol programma samengesteld voor het bibliotheektheater. Aan de programmering gaat een selectie vooraf. Het is geen wedstrijd: jong tot oud kan nummers insturen. Het gaat om eigen, akoestisch gebrachte nummers door een solist of een groep.

Selectie

De selectie wordt gedaan door muzikanten Henk van Kuijk en Petrus Ramdayal. Zij stellen een gevarieerd programma samen. Een link naar YouTube of een MP3 of MP4 bestand kan ingestuurd worden naar info@kopgroepbibliotheken.nl