Helderse kunstwerken omruilen op zaterdagen

Algemeen
Kunstwerken kunnen op zaterdag worden geruild.
Kunstwerken kunnen op zaterdag worden geruild. (Foto: Pexels.com)

DEN HELDER - Ook de Kunstuitleen ontkomt niet aan de coronamaatregelen die zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april.

Dit betekent ook dat de Kunstuitleen langer gesloten zal blijven. "We blijven allemaal zoveel als mogelijk thuis en maken er het beste van. Tegelijkertijd weten we ook dat juist kunst in deze donkere tijd voor een sprankje licht en vrolijkheid kan zorgen. Juist daarom willen we een ieder de gelegenheid blijven bieden om het kunstwerk aan de muur om te wisselen voor een ander werk, zij het op een aangepaste manier", zegt Wiltrude Turnhout namens het team van De Kunstuitleen.

Lijstenmakerij

De Kunstuitleen is vanaf heden op zaterdagen geopend van 11.00 tot 15.00 uur. De entree van de VVV en Kunstuitleen is echter op slot. Men kan gebruik maken van het telefoonnummer dat vermeld staat op de deur van de entree. De deur wordt geopend worden door de heer Jouke Mellema, van de gelijknamige lijstenmakerij gevestigd in de Kunstuitleen. Hij noteert welk kunstwerk terug wordt gebracht en, nadat een nieuw kunstwerk is uitgezocht, noteert hij ook welk kunstwerk mee wordt genomen.

Begrip

"We kunnen de klant op deze manier toch zoveel als mogelijk van dienst zijn, al is het niet zoals men van ons gewend is. We hopen op ieders begrip. Natuurlijk blijven wij ook bereikbaar voor eventuele vragen. Dat kan via het mailadres van onze medewerkster Inge Beeftink: ingebee@xs4all.nl", besluit Wiltrude.

 Zie ook: www.kunstuitleen-denhelder.nl