Helderse Koningin Julianaschool bestaat 100 jaar

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De Koningin Julianaschool in Den Helder bestaat dit jaar 100 jaar. In verband met dit jubileum zou op 6 juni een reünie plaatsvinden, maar deze is inmiddels afgelast.

Wel wordt er volgens directeur Ellis Swagerman hard gewerkt aan een een mooi reünieboek. "Een groepje van oud-medewerkers en oud-leerlingen hebben zich bezig gehouden met de totstandkoming van het boek. Er is goed gespeurd in de archieven van de school, het bestuur en de Helderse historische vereniging. Het is geen herhaling van het boek van het 75-jarig bestaan. Natuurlijk is er te zien en te lezen over de afgelopen 25 jaar, maar er is ook nieuw materiaal opgedoken van de jaren ervoor. Zoals nieuwe feitjes en beeldmateriaal."

Op de vraag op welke datum de Koningin Julianaschool exact 100 jaar bestaat, antwoordt Ellis: "Op 10 mei 1920 werd aan de Kanaalweg de Mulo kopschool geopend en daar zat een afdeling ‘basisonderwijs’ in, welke de voorloper was van de Koningin Julianaschool."

Verbouwing

Ellis Swagerman is sinds vijf jaar directeur op de Koningin Julianaschool welke zeer recent nog een verbouwing onderging. "We hebben midden in de coronatijd een grote verbouwing doorgevoerd. Daarmee hebben we de school weer klaargemaakt voor het onderwijs van nu; speel-/leerplekken voor kleuters én peuters en leerpleinen voor de leerlingen. Binnen het onderwijs van nu is op de Julianaschool het samen leren en actief leren een belangrijke ontwikkeling."

Corona

Inmiddels kunnen de kindertjes weer mondjesmaat naar school. Ellis: "De helft van de groep komt twee dagen en de andere helft twee andere dagen op school. Er wordt gescheiden buiten gespeeld en helaas is er even geen samenwerking met de inpandige kinderopvang en peuterschool mogelijk. En natuurlijk nemen we de hygiënemaatregelen strikt in acht."

Jubileumboek

Wie een exemplaar van het jubileumboek wil ontvangen, wordt verzocht €20 over te maken op NL83 RABO 0330645080 ten name van basisschool Juliana en onder vermelding van reünieboek, naam en adres.

Afbeelding