Jonge matchmaker zet zich in voor De Helderse Uitdaging

Algemeen
Mickey heeft weer iemand blij gemaakt met een geslaagde match.
Mickey heeft weer iemand blij gemaakt met een geslaagde match. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Hij zit nog maar een paar maanden bij de matchgroep, maar Mickey Kolhorn heeft al een paar mooie matches gerealiseerd. De 20-jarige in Den Helder geboren en getogen Mickey Kolhorn zet zich sinds februari in voor De Helderse Uitdaging, de organisatie die stichtingen en verenigingen met gesloten beurs verbindt aan het lokale bedrijfsleven. De ene na de andere match wordt gemaakt en vele ondernemers hebben zich al aangesloten als vriend, partner of sponsor. Maatschappelijke organisaties weten de weg naar de Helderse Uitdaging steeds beter te vinden.

Mickey rondde onlangs zijn studie op het Horizon College in Heerhugowaard als meubelmaker/interieurbouwer en scheepsinterieurbouwer niveau 2 en 3. "Na de zomer rond ik mijn niveau 4 nog af. Momenteel ben ik werkzaam bij mijn stagebedrijf Livique." Hij kwam in aanraking met de Helderse Uitdaging door zijn oma Greet Kolhorn-Blijleven. "Mijn oma is bestuurslid bij de Uitdaging en is al sinds 2014 aanwezig bij de voorbereidingen. Later is de stichting ontstaan. Omdat zij mij altijd vol enthousiasme verhalen vertelt over de Uitdaging werd mijn interesse gewekt."

Geven en nemen

Mickey wilde zich graag aansluiten bij De Helderse Uitdaging, omdat hij graag wat wil betekenen voor de mensen om zich heen. "Als 20-jarige jongeman verkeer ik in een positie die voor mij best normaal is, maar als je er wat dieper over nadenkt dan besef je als snel dat er mensen om je heen zijn die niet die luxe positie hebben. Hoe hard het soms is: iedereen moet op z'n eigen benen kunnen staan en niet iedereen is bevoorrecht met mooie kansen. Degenen die dat wel zijn en niet te naïef zijn om dit te herkennen, moeten in mijn ogen bereid zijn om wat extra te doen voor mensen die het zwaarder hebben. Geven en nemen is wat ik vaak denk. Ik help jou met je keuken, dan vind ik het wel tof als je mij dan helpt met wat anders. Ik heb geleerd dat je nooit moet verwachten dat iemand wel wat terug doet voor je. In veel gevallen gebeurt dit helaas niet. Dit voorkomt teleurstelling. Daarom is het altijd fijn om in een positie te verkeren waarbij je het ook zonder hulp af kan. Die gelegenheid heeft niet iedereen en daarom wil ik graag een steentje bijdragen bij de Helderse Uitdaging. Dat duwtje in de rug is misschien net wat je nodig hebt.

Weggooien

Zoals vermeld heeft Mickey al een paar mooie matches weten te realiseren. "In mijn baan als monteur/interieurbouwer kom ik vaak dingen tegen die door mensen worden weggegooid. Denk hierbij aan een mooie kookplaat, oven, koelkast, vriezer en nog meer. Het Consuminder-huis kan hier bijvoorbeeld iets mee. Zo niet? Dan komt het wel bij iemand anders terecht die het goed kan gebruiken. Ik heb veel sociale contacten in deze mooie stad. Mocht er dus iets moeten gebeuren of geregeld worden, dan kan ik misschien al vrij snel iets regelen." Mickey is naar eigen zeggen niet zo heel veel tijd kwijt aan De Uitdaging. "Het kan vaak even tussendoor of in het weekend. Tijd moet je er hier en daar ook voor maken vind ik. Meer mensen maken minder werk. Doordat de Uitdaging groeiende is ontstaan er sneller matches. Belletje hier en belletje daar. Het wordt wel geregeld en dit vind ik zo mooi. Individueel doe je niet heel veel, maar samen doe je toch een hele hoop."

Wijs

"Het brengt mij enorm veel voldoening om te zien hoe blij ik mensen kan maken met soms al iets heel kleins", vervolgt Mickey. "Wat mij het meeste voldoet aan dit vrijwilligerswerk is dat ik iets doe wat mijn oma ook doet. Mijn oma is enorm wijs. Ik leer erg veel van haar en zij geeft mij toch wel een soort levensroute om het zo maar te zeggen. Mijn karakter komt grotendeels bij haar vandaan. Het geeft mij eigenlijk erg veel trots en voldoening om dit vrijwilligerswerk te verrichten. Tuurlijk staat het mooi op je CV, maar dat is natuurlijk de reden niet. Maatschappelijk bezig zijn en dus in de voetsporen van mijn oma te treden."

Motivatie

Naast zijn vrijwilligerswerk voor de Helderse Uitdaging is er voldoende tijd over voor de overige hobby's van Mickey: basketballen, fitness en Japanse auto's. "Ik fitness vaak en speel basketbal bij REK consult Zeemacht (Heren 1 promotiedivisie). Mijn hele jeugd stond voornamelijk in het teken van basketbal. Deze teamsport brengt mensen bij elkaar. Mede door deze sport ben ik geworden wie ik ben. Samen dingen aanpakken en om kunnen gaan met kritiek/teleurstellingen, maar vooral heel veel motivatie creëren voor jezelf. Die motivatie heb ik altijd wel. Uitdagingen ga ik dus graag aan. Natuurlijk vind ik het lekker om avondjes of dagen niks te doen. Dat hoort ook, maar ik steek graag de handen uit de mouwen. Bezig zijn hoort gewoon bij mij."

The Fast and the Furious

Een andere passie van Mickey Kolhorn bestaat uit de liefde voor Japanse auto’s. "Met mijn beste maatje Leroy Boot ging ik van jongs af aan al mee naar Assen, Zandvoort of het vliegveld in Drachten. Drag races, vrij rijden, time attacks... Altijd leuk! Van spelen met hotwheels en talloze keren 'Fast and the Furious' kijken tot racen in het echt op de Nurburgring in Duitsland met onze groep Japtuneculture. Als je maar blijft dromen denk ik altijd maar. Zelf hoop ik straks een mooie wagen uit Japan te halen. Hard werken en sparen. Hobby’s zijn er voor mij dus zat en het zou mooi zijn als iedereen daar de mogelijkheid toe heeft."

Afbeelding