Virtuele Tour de Lasalle in Den Helder

Algemeen
Tour de Lasalle goes viral!
Tour de Lasalle goes viral! (Foto: www.tourdelasalle.nl)

DEN HELDER - Net zoals veel andere evenementen is ook de Tour de Lasalle in 2020 niet doorgegaan naar aanleiding van het het corona-virus, maar daardoor heeft de organisatie zich niet uit het veld laten slaan!

"Gameday Den Helder (www.game-day.nl) vroeg of wij als Tour de Lasalle deel wilden nemen. Na het uitwisselen van ideeën, veel uitzoeken en plannen zijn we uiteindelijk gekomen tot een Virtuele Tour de Lasalle:, aldus Wim Erkelens Cooke namens de organisatie.

Twee etappes

Deze virtuele Tour de Lasalle bestaat uit twee etappes, te weten Texel en Den Helder. De start heeft inmiddels plaatsgevonden op zaterdag 11 juli met vier oud-winnaars van de Tour de Lasalle. Er kan worden deelgenomen tot en met donderdag 13 augustus. De finale is op zaterdag 15 augustus in theater de Kampanje te Den Helder. Er kan gereden worden op de Gameday-locatie in Den Helder (Spoorstraat 56): donderdag- en vrijdagavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur. Etappe Texel om 19.00 uur en etappe Den Helder om 20.00 uur. Zaterdagmiddagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Etappe Texel om 12.00 uur en 14.30 uur en de etappe Den Helder om 13.15 uur en om 15.45 uur.

Fietstrainer

Deelnemers hoeven beide etappes niet op een dag te fietsen. Wim: "Mocht je binnen komen lopen bij de Gameday, en alsnog besluiten mee te willen doen, is het ook mogelijk je ter plekke in te schrijven. Ook bestaat de mogelijkheid om vanuit huis te fietsen. Je hoeft dus niet naar Den Helder te komen om mee te doen. Wel moet je dan in bezit zijn van een interactieve fietstrainer."

Geen publiek

Voor een uitgebreide beschrijving van deze mogelijkheid zie www.tourdelasalle.nl onder de gele button 'Virtuele Tour de Lasalle 2020'. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Er wordt gereden in vijf verschillende klassementen: heren amateurs/sportklasse/junioren (KNWU licenties). Junior vrouwen (KNWU licentie). Nieuweling meisjes (KNWU licentie). Recreanten heren (vanaf 16 jaar). Recreanten dames (vanaf 16 jaar). Voor elk klassement is een trui beschikbaar. De finale wordt gereden in de Den Helder-etappe door de vier tijdsnelsten in elk klassement. In verband met de corona-regelgeving is publiek niet toegestaan.

Deelname

Belangstellenden nog kan meedoen (vanaf 16 jaar) tot en met 13 augustus op de donderdag- en vrijdagavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur en op de zaterdagmiddagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Inschrijven kan ook op de Gameday locatie. Voor meer informatie over de Virtuele Tour de Lasalle zie www.tourdelasalle.nl.