Vrijheidsmaaltijd verbindt jong met oud in Den Helder

Algemeen
Michiel Tegelberg zingt het Vrijheidslied.
Michiel Tegelberg zingt het Vrijheidslied. (Foto:Michiel Tegelberg zingt het Vrijheidslied.)

DEN HELDER - Het is zaterdag 15 augustus precies 75 jaar geleden dat Japan capituleerde waarmee officieel het einde van de Tweede Wereldoorlog werd ingeluid. In het kader daarvan worden in heel Nederland evenementen georganiseerd.

Ook in Den Helder wordt 75 jaar vrijheid gevierd. In Hotel Den Helder wordt zaterdag 15 augustus een Vrijheidsmaaltijd geserveerd waarop een aantal gastsprekers lezingen geeft over deze zwarte periode in de geschiedenis.

Verbinden

Op deze dag - waarvan de inschrijving gesloten is - zijn plusminus 75 kinderen uitgenodigd die op het Voortgezet Onderwijs zitten in Den Helder. Daarnaast zijn zo’n 200 gasten aanwezig uit de doelgroep Indische en Molukse ouderen, woonachtig in Den Helder. Het thema van de Vrijheidsmaaltijd is dan ook: ‘jong met oud verbinden’.

Muziek

De middag wordt tussen de bedrijven door opgeluisterd met muziek van de formatie Wipe Out en zanger Michiel Tegelberg die een Vrijheidslied ten gehore brengt. De Vrijheidsmaaltijd wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Indische Eettafel Den Helder, familie Bos van Hotel Den Helder en de organisatie ‘75 jaar vrijheid Den Helder.