Opening Open Monumentendag in Den Helder

Algemeen
Opening Monumentendag op de Nollen.
Opening Monumentendag op de Nollen. ((Foto: JB/RM))

DEN HELDER - Het landelijke Open Monumentenweekend vindt 12 en 13 september plaats en Den Helder sluit daar natuurlijk ook bij aan. Het landelijke thema van 2020 is: Leermonumenten!

Citymarketing heeft een programma opgesteld voor de bezoekers aan Open Monumentendag 2020 in de Gemeente Den Helder. Een overzicht van de deelnemers: Fort Westoever, Het Carillon, Kopgroep Bibliotheken in samenwerking met de Helderse Historische Vereniging, schroefstoomschip Zijner Majesteits de Bonaire, een historische fietstocht door Den Helder onder leiding van een gids, het Beeldenfort, de Hospitaalbunker in het Timorpark, Fort Kijkduin, het Atlantikwall Centrum en de Nollen.

Wethouder

Open Monumentendag wordt dit jaar officieel geopend bij De Nollen. Verschillende sprekers, waaronder wethouder Keur die het openingswoord verricht, komen aan het woord.

Reserveren

Let op: reserveren is bij alle monumenten verplicht. Via www.vvv.nl kom je op de reserveringspagina voor de opening van Open Monumentendag. Op deze website kun je ook voor de andere monumenten een reservering maken.

Instrument

Elk jaar in het gehele (dus inclusief zaterdag) tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn. De BankGiro Loterij Open Monumentendag is met jaarlijks rond de één miljoen bezoekers een van de grootste culturele evenementen in Nederland en is hét instrument om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met ons monumentale erfgoed.