Repair Café in Julianadorp

Algemeen
Het team van het Repair Café van Julianadorp.
Het team van het Repair Café van Julianadorp. (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - Wat te doen met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet! in Het Zwanenest wordt het Repair Café van Julianadorp georganiseerd.

In het gebouw van de Evangelische gemeente Julianadorp (het Zwanenest) Middelzand 3502, draait het op die woensdag allemaal om repareren. Tussen 09.30 en 12.00 uur staan diverse vrijwilligers klaar om “gratis” te helpen bij alle mogelijke reparaties. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee., zoals; broodroosters, blenders, lampjes, föhns, fietsen, platenspelers, radio’s.. alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Afvalberg

Door repareren te promoten, wordt bijgedragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Contacten

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen.  Als je elkaar ontmoet bij het Repair café is er tijd voor een praatje en een kop koffie of thee. Er is een gastvrouw aanwezig die voor verse koffie en thee zorgt. Zo ontstaan er sociale contanten en kan je, kennismaken met je buurgenoten op een ontspannen manier. Het gebouw van de evangelische gemeente van Julianadorp krijgt hierdoor ook weer zijn oorspronkelijke functie als ontmoetingsplek terug, want naast het Repair Cafe worden er ook andere activiteiten ondernomen zoals, op zondag een dienst, studie avonden en er draait op dit moment een Alpha cursus. Ook start er op de woensdag morgen een haakclub. Kom gerust een keer kijken. 

Het Repair Café is één keer in de veertien dagen in de even weken. Meer info bij H.J. Post (Evangelische gemeente) tel. 06-83452987.

Alles kan gerepareerd worden!