Daniël bedankt Helderse sponsors na enerverende reis

Algemeen
Daniël aan het werk in Bolivia.
Daniël aan het werk in Bolivia. ((Foto: aangeleverd))

JULIANADORP - De 44-jarige in Julianadorp woonachtige Daniël Smet vertrok in 2019 voor drie weken naar Bolivia om daar samen met de bevolking van Primero de Mayo klaslokalen te bouwen voor de basisschool van het dorp aan de grens met Brazilië.


Daniël: “In 2018 heb ik kennis gemaakt met Anouk tijdens een congres van ‘s Heeren Loo. Anouk is een van de begeleidsters die vaak meegaat op deze reizen. Door wat Anouk vertelde over haar trips - ze was al een keer of tien weggeweest - werd ik enthousiast.”

Wereldwijd

De reizen vinden plaats onder de paraplu van World Servants. Deze organisatie is in 1988 opgericht. In de eerste jaren werd er alleen in de Dominicaanse Republiek hulp geboden, maar later kwamen hier meer landen bij. Inmiddels is World Servants wereldwijd actief in veertien landen. Jaarlijks gaan er zo’n 750 jongeren mee met een project. Per jaar worden rond de dertig projecten opgezet die zo’n twee à drie weken in beslag nemen. World Servants is een christelijke organisatie en heeft een interkerkelijk karakter. Iedereen is welkom om als deelnemer mee te gaan met een project.

Dankbaar

In het dagelijks leven werkt Daniël twee dagen per week in de keuken bij de Lichtboei en ook twee dagen in de keuken bij Haantje de Voorste. “Mijn reis naar Bolivia had ik nooit kunnen maken zonder sponsoring. Langs deze weg wil ik de mensen heel hartelijk bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben voor mij”, laat Daniël weten.

Dankbaar

“De volgende personen en bedrijven ben ik heel erg dankbaar: mijn ouders en zus, ‘s Heeren Loo, Lichtboei Groenvecht, Haantje de Voorste, Govers en de huisarts en apotheek door de nodige medicatie gratis te vertrekken zoals malariapillen. Bij Kiefe heb ik gebruik mogen maken van hun wasstraat. Daar heb ik tegen een vergoeding auto’s gewassen om zo het geld bij elkaar te sparen. Verder heb ik koekjes verkocht en organiseerde ik een bingo met lotenverkoop. Ook heb ik nog een bijdrage ontvangen van een anonieme sponsor. Ik moet zeggen dat ik ook de lokale media dankbaar ben voor het delen van mijn verhaal.”

Verschil maken

Daniël heeft drie weken lang gewerkt aan de realisatie van klaslokalen. “Doordat ik heb kunnen zien hoe het daar is gesteld, heb ik besloten om te kijken of ik dichter bij huis wat kan betekenen voor gezinnen die minder zijn bedeeld. Ik denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk in de wijk of bij een organisatie. Naast sporten, wandelen, fietsen en familiebezoek, vind ik vast nog een gaatje om voor een ander het verschil te maken.”

Check ook eens de Facebookpagina van Daniël.