Verkeerkundige aanpassingen in Den Helder

Algemeen
Werk in uitvoering om verkeersveiligheid te verhogen.
Werk in uitvoering om verkeersveiligheid te verhogen. (Foto: Pexels.com)

DEN HELDER - De gemeente Den Helder heeft opdracht gegeven om werkzaamheden uit te voeren aan de Schootenweg en de kruising Kievitstraat met de Fazantenstraat. Er wordt onder andere een aantal verkeerkundige aanpassingen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen.

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 30 november 7.00 uur tot en met donderdag 10 december 17.00 uur. Volgens planning wordt van maandag 30 november tot en met maandag 7 december de kruising Kievitstraat - Fazantstraat - Schootenweg heringericht. Het kruispunt is volledig afgesloten voor automobilisten. Het Afvalbrengstation HVC is bereikbaar vanaf het zuiden. Dinsdag 8 december wordt de uitrit van afvalbrengstation HVC aangepakt. Er is dan geen doorgang voor automobilisten vanuit het noorden. Fazantstraat is bereikbaar. Vanuit het zuiden is de weg bereikbaar.

Nieuw asfalt

Woensdag 9 december wordt nieuw asfalt aangebracht op de Schootenweg tussen de Fazantstraat en de Nijverheidsweg. Er is dan geen doorgang voor automobilisten. Donderdag 10 december om 17.00 uur is de weg weer open of eerder zodra dit kan. In het weekend wordt niet gewerkt. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld en worden inwoners daarover geïnformeerd.

Bereikbaarheid / hinder

Het kan zijn dat men geluidsoverlast ervaart. Tijdens de werkzaamheden zijn woningen, bedrijven en overige gebouwen zo veel mogelijk bereikbaar. Afsluitingen zijn in de planning weergegeven. Tijdens de werkzaamheden worden automobilisten omgeleid. Met de fiets of ter voet kan men langs het werkvak. Bussen en hulpdiensten hebben wel toegang tijdens de werkzaamheden.

Toegang HVC

Wie woensdag 9 december afval wil wegbrengen kan dat doen via de achteringang van HVC. Ter plaatse wordt men middels bebording en verkeersregelaars omgeleid. Helaas is overlast niet is te voorkomen. Getracht wordt dit tot een minimum te beperken. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met uitvoerder Cees Reijne via telefoonnummer 06-51496255.