Helderse kinderburgemeester in actie met koningin Maxima

Algemeen
Burgemeester Jeroen Nobel met kinderburgemeester Lotte Mollema.
Burgemeester Jeroen Nobel met kinderburgemeester Lotte Mollema. Archieffoto

DEN HELDER - Lotte Mollema, de Heldere kinderburgemeester, heeft woensdag 25 november haar eerste officiële optreden gehad. Samen met koningin Maxima heeft zij een rol bij het programma Meer muziek in de klas. 

Meer muziek in de klas is een beweging die muziekonderwijs stimuleert. Koningin Maxima is ambassadrice hiervan. In Alkmaar werd woensdag 25 november een muziekakkoord getekend door vele organisaties uit de provincie Noord-Holland. Met de ondertekening spreken diverse culturele instellingen, muziekverenigingen en scholen af om meer muziek in de klas mogelijk te maken.

Vanuit Den Helder deed bijvoorbeeld de Meerwerfscholengroep mee aan het programma. Directrice Debbie Roos van de school van Lotte (De Thorbecke) is één van de ondertekenaars. Daarmee zet zij zich in om actief muziek op school te promoten. Dat gebeurt met een programma waardoor kinderen met allerlei muziekinstrumenten in aanraking komen.

Zoomsessie

Alle ondertekenaars waren online aanwezig in een zoomsessie. Deze livestream is te volgen via de website https://www.meermuziekindeklas.nl/nl/nieuws/op-25-november-tekent-noord-noord-holland-eenmuziekakkoord/64571/ en via facebookpagina meermuziekindeklas. Door de ondertekening ging het akkoord ‘aan’. Om dat ‘aan’ gaan te symboliseren kwam koningin Maxima in de livestream. Zij verrichtte samen met Lotte een handeling.