Coffeeshops naar andere locatie in Den Helder

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

DEN HELDER -  In Den Helder is onlangs een coffeeshop verplaatst en met een tweede is de gemeente in gesprek. Deze verplaatsing is nodig om de herontwikkeling van het gebied rond de Koningstraat mogelijk te maken. 

Vanaf heden is coffeeshop Aktama gevestigd aan de Industrieweg 1b. In de aanloop naar de verplaatsing heeft overleg plaatsgevonden met de ondernemer, onder andere over het waarborgen van de sociale veiligheid rond het pand en de informatieverstrekking aan belanghebbenden. De eigenaren en gebruikers van omliggende panden zijn vooraf geïnformeerd. 

Sociale veiligheid

Vanwege de COVID-19 maatregelen was het niet mogelijk een bijeenkomst met ‘omwonenden’ te organiseren. Gemeente en politie monitoren de situatie met betrekking tot de sociale veiligheid in de omgeving actief. Met de ondernemer van coffeeshop Tsjakka wordt een constructief gesprek gevoerd over de verschillende alternatieve locaties. Het college én de ondernemer onderschrijven het grote belang van sociale veiligheid rond de nieuwe locatie. Naar verwachting is er in het tweede kwartaal van 2021 uitsluitsel te geven.