Steun Helderse Denise in haar strijd tegen MS

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

DEN HELDER - ‘Mijn naam is Denise Domeyer, ik ben 33 jaar jong en heb multiple sclerose, beter bekend als MS. Dit is een progressieve aandoening van de zenuw-aangestuurde spieren. Met andere woorden; uit zichzelf word ik nooit meer beter, het kan alleen nog maar verder bergafwaarts! Zonder jullie hulp ziet mijn toekomst er heel slecht uit. Met mijn zoon van vijftien jaar woon ik in het zonnige Den Helder. In het bijzonder kan ik zeer genieten van de natuur en graag wandel ik met mijn hondje Skylar door de stad en prachtige omgeving. Omdat dit niet altijd meer lukt neem ik soms mijn step als ondersteuning mee’.

Bovenstaande is te lezen op de website van Denise Domeyer: www.steundenise.nl. De Helderse werd vorig jaar geconfronteerd met de diagnose MS. Denise: “Tijdens langere wandelingen kreeg ik steeds sneller last van slappe benen. Ik was dan ook erg moe en heb dus een afspraak gemaakt bij de huisarts. Na eerst medicijnen te hebben geslikt en mezelf te hebben geïnjecteerd met glatirameeracetaat, ging het in januari van dit jaar écht fout. Na allerlei testen en scans kwam de neuroloog met de verbijsterende uitslag: ‘Je hebt MS. Mijn wereld stortte volledig in.”

Moskou

Denise heeft nu al haar pijlen gericht op een behandeling in Rusland. Denise: “Bij de stamceltherapie in Moskou verwijdert men de eigen stamcellen uit m’n lichaam. Deze worden dan geïsoleerd en ingevroren. Als ze voldoende stamcellen hebben geoogst, vernietigen ze het gehele immuunsysteem van je lichaam. Hierna krijg je je eigen stamcellen weer terug via een infuus en deze gaan dan een geheel nieuw immuunsysteem voor je vormen dat vrij is van MS. Ik zou zó graag in aanmerking komen voor zo’n behandeling, ware het niet dat deze een slordige 55.000 euro kost en niet wordt vergoed.”

Donaties

Denise: “Het idee dat er iets in je hersenen zit dat langzaam als een sluipmoordenaar je zenuwstelsel aan het vernietigen is, is vreselijk. Om mij te helpen vraag ik dan ook om donaties. Hoe klein of hoe groot dan ook. Alle hulp heb ik hierbij enorm hard nodig. Voor deze behandeling zal ik een maand naar Moskou moeten. Als het mij lukt om al het geld bij elkaar te krijgen willen ze 13 september 2021 starten met de behandeling. Ik raak mijn haar kwijt en mijn immuunsysteem wordt in eerste instantie helemaal vernietigd. Ik vind het allemaal erg spannend, helemaal nu tijdens de coronacrisis. Maar toch ben ik er klaar voor. Help mij alstublieft op een MS-vrije toekomst zodat ik normaal voor mijn zoon kan blijven zorgen en dat hij straks niet voor mij hoeft te zorgen.”

Hulp

In haar zoektocht naar financiële hulp heeft Denise nu zo’n 2500 euro opgehaald. “Ik heb al meerdere donaties van bedrijven gehad zoals Target-fit en MDT Installatietechniek. Zo heeft Tezcan Aksoy van Reclamebureau Den Helder mijn website gratis gemaakt en hij gaat me helpen met het maken van posters. Bert de Groot is een deelactie gestart op Facebook, iedereen die mijn verhaal deelt maakt kans op 50 euro vis. En Ap Kooijstra is een prachtig schilderij voor mij aan het veilen. Ook Bodyfit Den Helder wil me graag gaan helpen. En natuurlijk Gerrit en Joni van sportschool Theo Komen; zij helpen mij met alles. Zonder hen had ik niet geweten waar ik moest beginnen.”

Wie Denise wil helpen kan een donatie doen via www.steundenise.nl

Denise voor het pand van een van haar weldoeners: Drukkerij Den Helder.