Sport en Spel in de wijk van Team Sportservice Den Helder schot in de roos

Algemeen
Schrijf je in voor buitensport.
Schrijf je in voor buitensport. Foto: Team Sportservice Den Helder

DEN HELDER – “Een heel groot succes. Zoveel blije kinderen te zien doet ons goed. Maar we moeten ook even pas op de plaats maken.” Jessica Glasbergen van Team Sportservice heeft het over de net gestarte sport- en speluren in de wijken van Den Helder en Julianadorp. “Om teleurstellingen te voorkomen hebben we besloten om te gaan werken met inschrijving. Vanaf maandag 11 januari kunnen kinderen die mee willen doen niet spontaan naar de locatie komen, maar moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan overigens tot vlak voor het uurtje buitengym begint.”

Om teleurstelling te voorkomen, schrijf je in voor buitensport

Sport en Spel in de wijk is een initiatief uit de koker van het Helderse sportloket. “We mogen geen gymlessen op onze vaste locaties geven, maar we weten maar al te goed dat kinderen hun energie kwijt moeten. Dus een uurtje bewegen in de buitenlucht leek ons dé manier. Al onze buurtsportcoaches geven op negen plekken in en rond Den Helder een beweeguurtje. Laagdrempelig, sportief, maar vooral ook heel gezellig. Na zo’n thuisschooldag moeten ze even stoom afblazen. En de ouders even rust hebben”, lacht Jessica.

Voorkomen 

De eerste lessen waren maandag 4 januari. Het bleek direct een schot in de roos. Ook de rest van de week wisten de kinderen de beweegplekken prima te vinden. De gymleerkracht vertelt: “Maar we moeten voorkomen dat we - in de huidige omstandigheden - met te grote groepen samenkomen. Kinderen konden deze week simpelweg naar de locatie komen als ze zin hadden, maar als er veertig komen, wil je niet vijftien kinderen met beteuterde gezichtjes naar huis sturen.”

Extra uur 

Daarom start Team Sportservice Den Helder vanaf maandag 11 januari met een digitale inschrijving. “En op sommige locaties hebben we zelfs een tweede uur ingeboekt. Verder willen we nogmaals benadrukken dat leerlingen zelfstandig van en naar de activiteit moeten komen.”

Inschrijven gaat via https://www.noordhollandactief.nl/activiteiten?gemeente%5B0%5D=125&types%5B0%5D=135&sort=name. Meer weten? Neem contact op met Team Sportservice Den Helder via 0223-684726 of denhelder@teamsportservice.nl.

Sport en Spel in de wijk is een initiatief uit de koker van het Helderse sportloket.